Rue planter & japansk biller

January 9

Rue planter & japansk biller

For århundrer, Ruta graveolens eller vanlige rue, har vært kjent for sine sterk lukt. Dette semi evergreen busk, innfødt til Sør-Europa, ble antatt i middelalderen å frastøte hekser, ifølge Botanical.com. I dag, vet vi at rue er dugelig av repelling japansk biller, holde disse destruktive insekter fra anbudet planter. Ved å følge noen viktige praksis, kan du utnytte denne kraftige urt og putte den å arbeide i hagen din.

Rue identifikasjon

Rue er en sun-loving, tørke-tolerant evergreen busk som kan vokse til å bli to feet tall. Liten, blågrønne bladene er ellipse - eller Dråpeformede og avgir en sterkt bitre lukten. Rue blomster i sommer, stretching i høst, med gule blomster på høye stammer. Det er en hardfør plante som vokser i en rekke forhold, tåler temperaturer så lave som-5 Fahrenheit (-20.5 Celsius).

Japansk biller

Japansk biller er små - ca 1/2 tommers lang - med en metallisk grønne kroppen og kobber-farget vinger. De er oftest sett i sommer og kan bli funnet på blader, frukt eller stammer, hvor de sluke alt i sin vei. "Skeletonized" bladene er ofte et tegn på japanske bille infestation.

Historien til Rue

Rue planter har vært mye brukt som medisin for å behandle slike varierte plager som dårlig fordøyelse, hysteri, revmatisme, søvnløshet og menstruasjonssmerter, ifølge FlowerSociety.org. Men anlegget kan være giftig hvis ingested, og berøre blader eller frø kan forårsake hudirritasjon ligner på giften eføy. Det har også lenge vært brukt som en frastøtende for insekter, inkludert det japanske billen.

Historien om det japanske billen

Ifølge det amerikanske Landbruksdepartementet, japanske bille eller Popillia japonica Newman, ble først sett i USA i 1916. Uten naturlige rovdyr å sjekke bug's vekst, befolkningen japanske bille raskt vokste og spredte seg over hele USA. I dag, kaller USDA det japanske billen "den vanligste torv gress-pest i USA."

Hagearbeid med Rue

Rue er er ikke et passende følgesvenn anlegg for alt i hagen. Spesielt er rue ikke egnet for planting nær agurker, basilikum, kål eller salvie. Det anbefales til bruk rundt bringebær, roser, jordbær, fiken og lavendel. Det kan også være dyrket som en grense, skaper en barriere slags rundt en hage eller seng å holde japansk biller i sjakk.

Advarsler

Rue bør ikke behandles av gravide kvinner, som det har vært regnet kan indusere abort. Rue kan også være et brekkmiddel, forårsaker oppkast. Kontakt med rue blader, kan spesielt hvis knust, forårsake hudreaksjoner spenner fra mild, kløende utslett til økt fotosensitivitet og forårsake smertefulle blemmer eller brenne-lignende lesjoner når de utsettes for sollys.