Roundup og godt vann

November 22

Glyfosat er et ikke-selektive, bredspektret ugressmiddel solgt under flere varenavn, inkludert Roundup. Uansett hvor plantevernmidler brukes, må være forsiktig å sikre at ugressmiddel rester ikke kan finne veien inn vannkilder, siden ugressmiddel kjemikalier som er giftig for planter er ofte giftige for mennesker også. Hvis du planlegger å bruke Roundup nær vann også, er det bare lurt å ta litt tid å forstå de mulige risikoene dermed og vite hvor å forhindre enhver kontaminering.

Glyfosat utholdenhet

Ifølge en Cornell University faktaark om glyfosat, når glyfosat kommer i jord, gå den ikke noe sted. Spesielt i jord med høy konsentrasjon av organisk innhold, glyfosat binder tett til jordpartikler og mikroorganismer i jordsmonnet er treg til å bryte det ned.

Vannforurensning

I en forstand er glyfosats jord utholdenhet gode nyheter for de bekymret for vannforurensning; dets tendens til å binde så tett med jord partikler betyr at lite eller ingen glyfosat forlater jord vann eller vanning avrenning, vanligvis 2 prosent eller mindre. Hvis glyfosat gjør vei i vannet, men kan det ta fra 10 dager til 12 uker for det brytes ned av mikroorganismer.

Virkninger av forurensning

Mulige helseeffekter av drikkevann som er forurenset med glyfosat, ifølge Environmental Protection Agency, inkluderer reproduktive problemer eller nyreproblemer. Vær oppmerksom på at disse effektene anta maksimal forurensning nivået av 1974 trygt drikkevann loven 0,7 mg per liter eller 700 parts per milliard. Omvendt, Cornell University faktaark konkluderer, basert på dyreforsøk, at glyfosat "produserer ingen reproduktive endringer" og "viste ingen kreft relatert effekter direkte grunn av sammensatte."

Hindre forurensning

Siden forskningsmetoder har slik en dramatisk innvirkning på testresultater i denne typen vitenskapelig studie, kan det være vanskelig å finne sikkerhet blant så mange forskjellige resultater. Den beste måten å fjerne all tvil er bare ikke bruke Roundup eller noen glyfosat ugressmiddel nær vann med mindre du absolutt må. Type jord som glyfosat brukes også har betydning på potensialet for vannforurensning; siterer vitenskapelig forskning, fant California Environmental Protection Agency at "potensialet for off-målet bevegelse [i vannkilder] av kjemiske var høy" på en kalkstein seng der matjord ble erstattet med grus. Hvis du trenger å bruke Roundup, har godt vann testet regelmessig for potensielle toksisitet.