Roundup drepe banan planter?

June 13

Roundup drepe banan planter?

Banan planter består av en høy sentrale stilk med lange blader og blomster som spiral rundt anlegget. Ofte feilaktig for et tre, er banan anlegget faktisk en staude urt. I de riktige vekstforhold, kan banan planter spres gjennom avleggere. Bruk av en kjemisk ugressmiddel, som Roundup, hjelpemidler i drap og fjerning av uønskede banan planter.

Ugressmiddel beskrivelse

Roundup er produktnavnet for en gruppe av plantevernmidler laget av Monsanto Corp som inneholder glyfosat som en aktiv ingrediens for fjerning av planteliv. Det er ikke-selektive og dreper alle planter, uansett type. Roundup påvirker bare planter det kommer i direkte kontakt med, ifølge Roundup Material Safety Data Sheet (MSDS). Glyfosat sprer seg over hele anlegget, hemme en viss enzym finnes bare i planter. Dette stopper dannelsen av nødvendig aminosyrer. Død av anlegget er gradvis, å ta opptil seks uker for drapet på en bananplanten.

Fordeler

Fullstendig fjerning av en bananplanten blir nødvendig når en eldre treet slutter å produsere eller blir infisert med sykdommer som kan spres til andre planter. For eksempel banan bunchy topp sykdommen flytter enkelt mellom planter, ofte krever ødeleggelsen av en hel frukthage. Hawaii Landbruksdepartementet anbefaler bruk av Roundup for kjemiske fjerning av syke banan planter, ifølge University of Hawaii i Manoa. Bruk av Roundup stopper spredningen av sykdommen ved å redusere ettervekst syke planter fordi Plantegiften spres gjennom røttene og suckers av anlegget.

Metoden

University of Hawaii i Manoa anbefaler sprøyting anlegget med en godkjent aphicide å drepe alle bladlus. Dette reduserer spredningen av bladlus til andre planter. Deretter kuttet av banan haug på punktet hvor det knytter til stammen. Bruk en skarp gjenstand, for eksempel en skrutrekker, opprette 45 graders skrånende hull i stammen cirka 1 fot fra bakken. Injisere 0.04 unser Roundup Ultra Max per 2 til 3 inches av stammen diameter i hullet. Gjenta for hver stamme i mat. Planter under 2 inches i diameter kan injiseres i en nedadgående hull hull i toppen av stammen. Fjerne anlegget etter at det blir brune og dør.

Forholdsregler

Bruk alltid lange ermer, vernehansker og vernebriller ved håndtering av plantevernmidler som Roundup. Roundup Ultra Max etiketten for Hawaii advarer mot mennesker eller dyr frukt eller plante materiale fra behandlede planter. Roundup kan brukes som spray til å behandle ugress rundt banan trær hvis de har etablert for over tre måneder.