Rotsystemet av Fan palmer

June 7

Rotsystemet av Fan palmer

Fan palms kommer i en rekke forskjellige varianter, og hvert utvalg har en annen type rotsystem. Fan palm som er mest utbredt over hele USA er Washingtonia robusta, eller "Meksikanske palm", som vokser til rundt 100 fot høy og utvikler en spredning av 15 fot bred. Dette er et stort tre som er best egnet til brede åpne mellomrom, men det vokser godt innendørs stund ung.

Adventivskudd røtter

Fan palms har adventivskudd rotsystem. Dette betyr at røttene utvikle i en uvanlig posisjon, spirende fra stammen på treet eller blad vev. Stort antall små, tynne røtter spire kontinuerlig fra foten av stammen, som kalles innvielse rotsonen, og forbli like store i diameter.

Ball rotsystem

Røttene av fan håndflaten er tynn og fibrøs og vanligvis danner en klump eller nettverk kalt en rot ballen i stedet for det primære rotsystemet med andre planter. Fan palm primære røttene dø av og som nye røtter spire fra innvielsen rotsonen de blir en del av roten ballen. Ballen systemet betyr treets røtter tar ikke mye plass, og du kan transplantasjon treet lett resultatet.

Root-gjenfødelse

Det er best å beholde så mye av roten ballen som mulig når transplantasjonen treet, selv om røttene regenerere ganske bra. En rot ballen minst 1 til 2 fot radius fra stammen er nødvendig å transplantere treet er roten beskjæring er ikke nødvendig. Har du å kutte noen av røttene bort, avhenger prosentandelen av røtter som vil regenerere av lengden på gjenværende rot stub, så det er best å holde så mye av rot som mulig.

Root omsorg

Meksikanske fan palm røtter reagerer godt på et fuktig, godt drenert miljø. Hvis jorden er for vått, begynne røttene å råtne. Plante fan palmer 6 til 8 fot fra hverandre for å hindre at roten ballene entangling i jord. Den beste jorden bruke er en som inneholder leire eller leirjord, og det er surt eller alkalisk.