Rosenrød Periwinkle forplantning

December 31

Rosenrød periwinkle, ofte brukt som en sengetøy plante, har flere navn: Catharanthus roseus, Madagaskar periwinkle-Vinca rosea og Vinca multiflora. Vinca rosea tilhører samme familie som Vinca store og Vinca moll, men de krever ikke de samme vekstforhold. Gi et område full sol best ytelse fra planter. Du kan overføre rosenrød periwinkle borekaks eller frø eller slik at plantene til Self sår.

Beliggenhet

Rosenrød periwinkle planter foretrekker varmt vær og høye temperaturer. Plantene vokser i USDA hardførhet soner 9B gjennom 11, betyr at de er begrenset til å bruke hovedsakelig langs ekstreme sørlige kantene på USA, som spissen av Texas, kystregionene av California og den sørlige halvparten av Florida. Rosenrød periwinkle vil tolerere delvis skygge og kan ha nytte av en grad av beskyttelse mot harde solen.

Timing

Plante rosa periwinkle helst av året hvis du bor i en passende sone, men for en bedre start, forsinkelsen planting i perioder med høy temperatur, eller starte planter ukene før peak temperaturer oppstår. Plant ikke under kule vårvær.

Starter frø

Fylle et frø brett med jord og knapt fukte det, spre frøene på jordens overflate, dekker dine frø brett med en svart plast søppel pose og varme skuffen nedenfor for å gi en jord temperatur på 77 grader F, antyder Colorado State University forlengelsen. Plantene vokser fra frø til blomster over en periode på seks å åtte ukens.

Transplantasjon

Mellomrom levende planter 12 til 20 inches hverandre, og tillate dem å vokse å fylle i områdene mellom. Plantene har en spredning av 1 til 2 fot og en mounded vane. Transplantasjon på en overskyet dag og mulch planter for å redusere vannsprut som kan hjelp i spredningen av fungal sykdommer.

Vann

Sjelden, om noensinne, vann rosenrød periwinkle. Plantene er tørke tolerant og mange av deres sykdom problemene gjelder for mye vann. Mens planter tåler en lang rekke jord, krever de en godt drenert jord og tilstrekkelig luftstrøm blant planter.

Begrensninger

Takket være krysset-formering av rosenrød periwinkle med andre arter, en rekke farger, vaner og blomst størrelser er tilgjengelig, ifølge Louisiana State University Ag Center. Men ble problemer med sykdom introdusert med utvidelser i periwinkle alternativer. For eksempel, mens rosenrød periwinkle planter kan vokse som stauder, er de vanligvis årlige planter som følge av utbredelsen av rot råtne. "Teppet" og "Liten" serien vil ikke overskride 12 tommene inne høyde på grunn av problemer med rot sykdommer, ifølge University of Florida IFAS forlengelsen.