Rosenbusker får Suckers

September 22

Rosebushes er utsatt for en rekke skadelig skadedyr og dyrking problemer. Få rose voksende problemene er mer skadelig enn suckers eller overløper stammer som kan la rose entusiaster med en busk som ligner litt anlegget de kjøpte. Suckers kan også opprette die-offs av deler av en rammet rosebush. Sviktende å eliminere suckers riktig, kan det føre til en ukontrollerbar spredning av skadelige stilkene.

Hvordan suckers dukke

De fleste roser er podet til kraftigere rootstock slik styrke og vitalitet. Bøndene pode ved taping stykker av roser til kutt de gjorde i rootstock. Vanligvis vokser grunnstammer, som er en annen rose rekke enn graftet, ikke stammer eller blomster; de gir bare rot oppbacking for podet rose. Noen ganger, skjønt, har grunnstammer knopper som bøndene unnlatt å fjerne fullstendig. Disse knopper kan ta på et liv i sine egne satt frem suckers og overløper bush stammer og greiner. Rosebush suckers er stammer som vokser ut av rootstock, fremfor nyere rose. Rootstock er så sterk, kan suckers trives langt bedre enn yngre, podet stilkene ment å gjøre opp en rosebush.

Forståelse suckers

Igjen for å vokse, vil suckers svekke din rosebusk, så inntrenger stilkene konsumere mat og næringsstoffer som resten av bush krever. Suckers kan selv ta over en hel bush, gitt nok tid. Å oppdage tidlig suckers på din rosebush, ser for unge stammer med syv brosjyrer per blad, i stedet for de vanlige fem brosjyrer per blad av en sunn rosebush. Du kan også finne suckers etter fersk stem vekst på rootstock, som er en tykkere, mørkere koffert som buler ut på bunnen av din rosebush. Hvis din rootstock er helt begravd, kan du se suckers vokser opp under jord nær bunnen av din rosebush.

Behandling av suckers

Bruk hansker for å beskytte hendene fra torner, grep sucker så nær som mulig til sin base. Du må kanskje grave under skitt å finne sucker's base. Vri og slå stammen flere rotasjoner, og trekke for å strippe sucker fra rootstock. Trekke handlingen oppretter en skade som helbreder og hindrer graviditet. Ikke ikke bare klipp av din sucker med hage saks, fordi røres med en liten del av stammen vil oppmuntre større sucker vekst i samme sted i neste vekstsesongen. I tillegg frigjøre mat og næringsstoffer for din rosebush, vil eliminere suckers tynne bush for å forbedre sirkulasjonen av luft og sollys rundt anlegget.

Hindre suckers

Begrave ditt rosebush rootstock godt under skitts overflaten-Kontroller at du ikke kan se noen av tett, brun bagasjerommet på rootstock over bakken. Grunnstammer som opprettholde skade fra spader, hoes, gressklippere eller andre hageredskaper kunne utvikle arrdannelse og traumer som genererer suckers. Vurdere å bytte ut din eksisterende rosebushes for sucker-resistente rosebushes, inkludert miniatyr busker. Også utvikle mange gjeldende steg kultiverere nå nye busker fra anlegget borekaks i stedet pode roser på grunnstammer. Unngå rootstock-baserte rosebushes eliminerer sucker problemet.