Rose of Sharon toksisitet

September 27

Rose of Sharon er en blomstrende busk som kan lyse en hage, men det kan også føre til problemer for kjæledyr. Kjent vitenskapelig som Hibiscus syriacus, Rose of Sharon busk sin opprinnelse i Asia og er nå funnet mye i mange hager over hele USA. Blomster av dette treet er kjent for å forårsake bekymringsfull, men ikke dødelig, reaksjoner når spist av katter og andre tamme dyr.

Identifikasjon

Rose of Sharon vokser mellom 8 til 12 fot og har en spredning av 4 til 6 fot. Busk blomstrer på slutten av sommeren, vanligvis i August og September. Blomster kan være rosa, rød, lavendel, hvite eller lys blå. Blomstene er ca 4 inches bredt og enkle eller doble. Rose of Sharon har en solid trelignende bagasjerommet og bladene som er om lag 3 inches bredt og lys grønn farge.

Hvilke dyrene er utsatt?

Rose of Sharon er en giftig plante ifølge ASPCA. Dyrene som er mest sannsynlig å bli berørt av giftstoffer i Rose of Sharon er katter, hunder og hester. Det er antatt at blomstene har en behagelig smak og er spesielt fristende å hundene.

Symptomer

Dyr som spiser Rose of Sharon ofte oppkast, diaré og kvalme. Irritasjon av halsen og munnen kan oppstå i dyr som ingest anlegget. Denne busk er ikke dødelig og nesten alle dyr som spiser blomster eller blader av Rose of Sharon forlange ikke veterinary bekymre. Giften ansvarlig for å forårsake sykdom er ukjent.

Hva å gjøre

Hvis en pet har forbruke Rose of Sharon blomstrer eller blader, bør eieren holde et øye med dyret for alvorlige reaksjoner. Én henvendelse med kaste opp eller diaréen er ikke en grunn til alarm. Dyrets systemet bare prøver å kvitte seg med fornærmende innholdet. Men hvis dyret fortsetter å spy for mer enn 12 timer eller blod er oppdaget i kjæledyret avføring, kontakt en veterinær umiddelbart. Dette kan være et tegn på en mer alvorlig problem som krever umiddelbar oppmerksomhet.

Forebygging

Den enkleste måten å unngå potensiell sykdom forårsaket av dyr forbruker Rose of Sharon blomstene er å avstå fra planting den eller fjerne busk alle sammen hvis det er funnet voksende på eiendommen. Holde dette anlegget beskjæres slik at grenene er utilgjengelig for dyr er sterkt anbefalt. Raskt raking opp noen falt knopper, kan blomster eller blader bidra til å unngå sykdom i kjæledyr også. Husk å få tillatelse fra naboer før kutte noen løvverk som stammer fra verksted.