Rose hofter fakta

October 4

Rose hofter frukten av rose anlegget og rose's frø. Mange er ikke klar over at roser har frukt fordi vi ikke ser det ofte. Enten døde blomster renskes av før frukt kan danne eller varianter av rose dyrkes i de fleste hager har blitt avlet for å fremheve blomster og ikke produsere mange frukter. I barnehager, roser, vanligvis overføres fra borekaks i stedet for frø, så hoftene ikke er nødvendig.

Hvor hoften danner

Deler av rose som vokser i en frukt ligger ved foten av blomst petals. Hvis blomsten er befruktet av en bie, begynner frukt å svulme etter petals har falmet og falt av. På roser som hofter, er hele bush dekket med små, berrylike frukt høsten som ofte forblir på anlegget i vinter.

Ulike arter produsere hofter av forskjellige størrelser, former og farger. Noen er størrelsen på store erter og andre er så store som små tomater; Fargene omfang fra green gjennom nyanser av oransje og røde mørk lilla og mahogni. Fruktene er hard, som små epler, og er vanligvis runde, selv om noen er forlengede.

De beste Hip produsentene

Rose arter med best smaker hoftene sies å være Rosa rugosa, som også er kjent for fedd-scented blomster, rynkete blader og sunn, lettstelt Grunnloven. Rugosa hofter har en frisk smak noe som tyttebær. Rosa rugosa og Rose Hips (hunden rose) har hoftene med mest vitamin C. Rosa moyesii "Geranium" er dyrket hovedsakelig for sin tomat-rød hofter, som gjør en slående faller skjermen. De fleste av de økte arten, som Rosa virginiana, produsere hofter.

Wild medisin

Roser ble dyrket i antikken for medisinsk bruk. Plinius den eldre i 77 e.Kr. anbefalt rose hofter som et vanndrivende og avføringsmiddel, og amerikanske indianere brukte amerikanske arter for å behandle influensa, diaré og urin skrift infeksjoner. Rose hofter er svært høy i vitamin C, høyere per vektenhet enn sitrusfrukter. De inneholder fytokjemikaliene, som er kjent for å beskytte mot kreft og hjerte-og karsykdommer. På grunn av anti-inflammatorisk egenskaper, har de vært brukt til behandling av slitasjegikt.

Spise Rose hofter

Selv om de er svært sure (sannsynligvis på grunn av sin høye innhold av Sure vitamin C), kan rose hofter brukes i mange retter. Rose-hip syltetøy eller gelé er laget av like deler rose hofter og sukker å motvirke sourness. Rose hofter kan være laget i suppe, vin, kaker og terter, og eplemos, stuinger, puddinger og brød. De kan brukes fersk, tørket eller bevart.

Kanskje er mest kjente bruken i rose-hip te, som frisk hofter er kokt i vann. Indianerne var kokt hoftene som en grønnsak etter te ble gjort, legger smør og salt.

Forberedelse

Rose hofter skal samles etter den første frosten har myknet dem og forbedret smaken. Trim av begge ender, skjær frukten i halvparten og fjerne frøene, som er innebygd i et nett av fine hår som er irriterende å spise. For te, kok fire til åtte hofter per kopp te, mynte, søtstoffer og hibiscus blomster å forbedre smaken. Ikke bruk en aluminium panne, som aluminium ødelegger vitamin C.