Rosa Jasmine blomst på gamle eller nye vekst?

August 19

Rosa jasmine (Jasminum polyanthum) er et produktivt-blomstring vinter-blomstrende vintreet hardfør til amerikanske avdeling av landbruk hardførhet soner 8 til 11. Denne vine kan overleve temperaturer til 20 grader Fahrenheit, døende ned i bakken og reappearing våren. Det må innendørs vinter beskyttelse i kaldere klima. Evergreen i frost gratis klima, denne rampantly voksende, twining vintreet kan nå høydene av opp til 20 fot og kan raskt dekke espalier eller gjerdet. Blomstene er sterkt aromatiske.

Planting

Rosa jasmine tåler en rekke jordsmonn, men legge 50 prosent organisk saken til jord er tilrådelig, spesielt i leire eller sandbunn. Dette anlegget har en beliggenhet i full sol til delvis skygge som er aldri vannfylte. Etter planting jasmine, dryss en kopp Epsom salt rundt anlegget og vann det godt. Magnesium Epsom salt hjelper røtter etablert. For innendørs eller drivhus dyrket planter egner seg noen kvalitet, organisk potting jord. Planter bør repotted når de blir rot bundet.

Kultur

Holde rosa jasmine litt fuktig om sommeren og høsten men litt tørr om vinteren og våren. Planter i bakken trenger en sakte-release, høy-fosfor gjødsel anvendt på forsommeren og tidlig høst. Rosa jasmine hviler våren, så ingen befruktning er nødvendig. Mate potteplanter to ganger i måneden med halv-styrke flytende blomst gjødsel. Ikke befrukte plantene våren når de hviler.

Beskjæring og forplantning

Rosa jasmine blomster på 1 år gamle tre, så beskjæring er best gjort umiddelbart etter blomstring om vinteren eller tidlig på våren. Bare kutte tilbake grener som allerede blomstret. Fire-tommers tips borekaks er forankret på forsommeren i fuktig jord. Utendørs planter kan være bakken lagdelte ved skraping bunnen av en stilk og feste det til jord. Frøene kan tørket og plantet tidlig om våren.

Betraktninger

Drivhus dyrket planter må flyttes utenfor i sen høst eller tidlig vinter i seks uker å bli utsatt for mild chilling temperaturer. Hvis det ikke finner en endring i årstider, vil det ikke satt knopper. Rosa jasmine er en vanlig drivhus anlegg i Europa, men har bli naturalisert i Australia og New Zealand og anses invasiv i enkelte områder.