Rosa flekker på Fuchsia blader

April 11

Rosa flekker på Fuchsia blader

Rosa flekker på bladene av en fuchsia anlegget skyldes mest sannsynlig en fungal sykdommen. Fuchsia planter av fuchsia rust krever behandling fra en gartner å gjenopprette fra sykdommen. Behandlinger bør begynne så snart de rosa flekkene er lagt merke til å begrense skade påført av tårer.

Fuchsia Rust

Sykdommen som forårsaker rosa - eller oransje-farget flekker på en fuchsia anlegget kalles fuchsia rust. Det er en fungal sykdommen brakt til anlegget av luftbårne sporer, ifølge Royal Horticultural Society. Det bor bare om sommeren og høsten utendørs, men kan trives året rundt på fuchsia planter dyrket i. Rust kan identifiseres ved de misfargede flekkene at skjemaet blader, men de vises som gule flekker først og gradvis bli rosa som soppen modnes.

Effekter

Fungal sykdommen påvirker fuchsia planter på mange måter, ved uttapping næringsstoffer fra anlegget og svekke den. Fungal flekker hindre bladene photosynthesizing og fuchsia anlegget begynner å svekke som flekker spre. Over tid begynner bladene på fuchsia å gulne curl og drop fra anlegget. Fuchsia rust vil til slutt drepe planten hvis den forblir ubehandlet for lenge.

Fysisk kontroll

Kontrollere fuchsia rust fysisk er en måte å fjerne soppen og stoppe det fra å spre eller skade anlegget ytterligere. Fysisk fjerne berørte bladene så snart gult eller rosa flekker og kaster dem hindrer soppen modning og spre spores til andre planter eller andre upåvirket områder av fuchsia. Knip av bladet på sin stamme begrense skaden gjort til fuchsia anlegget.

Kjemisk kontroll

Plantevernmidler eller soppdreper spray er effektiv på å kontrollere spredningen av fuchsia rust og drepe av sopp allerede finnes. Royal Horticultural Society anbefaler bruk av spray som inneholder myclobutanil, penconazole eller triticonazole. Risikoen for kjemiske kontroll for fuchsia rust er følsomheten av anlegget for å plantevernmidler spray. Spray kan skade eller drepe planten hvis feil brukt eller hvis for mye brukes. Teste effektiviteten av spray på noen blader før du bruker det til hele anlegget.