Rødt sedertre vs sørlige gul furu

May 18

Rødt sedertre vs sørlige gul furu

To medlemmer av cypress bartre kalles rødt sedertre i Nord-Amerika: vestlige og østlige rød-sedertrær, faktisk ikke veldig nært beslektet. Verken er sann sedertrær, derav bindestrek i deres felles navn. I mellomtiden sørlige gul furu refererer ikke til én art, men heller til flere, og er brukt hovedsakelig som trelast.

Red-cedars

Den vestlige rødt sedertre er innfødt til Pacific Northwest med en distribusjon sterkt knyttet til påvirkning av kjølig, fuktig værsystemer av Stillehavet. Den vokser mest i kystnære fjellene fra sørøst Alaska til Nord-California, inkludert til vest-skråningen Cascade Range, men bestander finnes også i nordlige Rocky Mountains også utsatt for Maritimt klima. Scrubbier og mer utbredt, kalles mer riktig østlige rød-cedar den østlige einer, som er medlem av denne slekten, Juniperus. Denne lite tre bor mye av østlige Nord-Amerika.

Sørlige gul Pines

De sørlige gul pines se fire kommersielt viktig arter av furu innfødt til det sørøstlige USA: loblolly, shortleaf, longleaf og slash. Longleaf er funnet over mye av Atlantic-golfen Coastal sletten og deler av sørlige Appalachene. Shortleaf har et bredere spekter, vanlig i deler av kyststripe men distribuert også i Appalachene. Loblolly pine har en noe lignende Geografisk fordeling. Slash pine er en kyststripe spesialist som strekker seg lenger sør enn de andre, bor nær-tropiske tå Florida og Florida Keys.

Sammenligninger

Rød-sedertrær og sørlige gul pines ser ingenting like, selv om alt er eviggrønne bartre. Den vestlige rødt sedertre er en gargantuan treet, en av de største i verden: store gamle prakteksemplarer kan overstige 250 fot høye og 20 fot i diameter. De sport skala blader på wide-sprikende, hengende grener. Østlige rød-cedars har hard-pakket, skjellete løvverk typisk av einer. Begge disse artene har fibrøs, aromatiske bark. De sørlige gul pines er grov-bjeffet. Den longleaf pine, som navnet antyder, idrett langstrakt nåler: de kan være 18 inches lang. De shortleaf furu kan være 3 eller 4 inches, mens loblolly og slash pines' midtveis mellom. I forhold til økologi, den vestlige rødt sedertre er den mest fuktighet avhengig av gjengen: den blomstrer best i sumper og riparian korridorer i den tempererte regnskogen den kaller hjem. Østlige rød-cedars bor slående ulike habitater fra forlatte beite og veikanten grøfter steinete høylandet og sanddyner. De sørlige gul pines dekker store deler av Atlantic-golfen Coastal sletten i savannas eller åpne woodlands enorm økologisk betydning.

Som tømmer

Alle disse arter brukes kommersielt som trelast. Tre av fire pines er vanligvis kollektivt klassifisert som "sørlige gul pine" de artene er blant økonomisk viktigste tømmer trærne i Sørøst. Østlige rødt sedertre ofte bidrar tre gjerde-innlegg, og før naturlige populasjoner ble redusert, blyanter. Villvestfilm rød cedar er dyrebare for sin rot-motstandsdyktig, aromatisk tre, og har lenge vært brukt av Northwest urfolk kanoer, boliger og en myriade av andre konstruksjoner.