Rød Cypress treet fakta

November 13

Rød Cypress treet fakta

Rød cypress treet, vitenskapelig kjent som slekten distichumis, er en redwood innfødt til Texas. Tre av treet er veldig sterk og er ofte brukt i konstruksjonen av båter. I tillegg til sin løvtre finnes det flere andre interessante røde cypress fakta.

Navn

Rød cypress har mange andre navn gitt til den. Det er kjent som bald cypress, sørlige cypress, Gulf cypress, gul cypress, sumpen sypresser og hvit sypress. Louisiana har kalt bald cypress som sin stat treet.

Egenskaper

Rød cypress er koniske og når 120 til nær 150 fot høy. De spre 12 fot i bredde. Den høyeste av de røde sypresser ligger i Virginia. Det er 144 fot høy. Tynne blader ligne mye barnåler. Treet blomstrer og har kjegler.

Vekstforhold

Rød cypress er en hardfør tre som vokser i leire og leire samt jordsmonn. Det synes å favorisere vått og fuktig områder. Men gjør det også godt i tørrere områder. Treet har fullt sollys.

Beliggenhet

Rød cypress er populær i Texas. Det er også funnet i det østlige USA, fra Delaware til Sør Florida.

Livssyklus

Rød cypress blomstrer om våren. Det er Texas' første tre å miste blader om høsten. Det er ikke uvanlig for treet å leve 600 muligens 1200 år. Koner av dette treet kan inneholde bare noen eller mer enn 30 frø.