Rock steinbruddet teknikker

September 2

Rock steinbruddet teknikker

I motsetning til underjordiske gruver er en rock steinbruddet en friluft gruve der hvor ulike typer steiner er utdraget fra jorden til en rekke formål. Rock bergverksdrift har eksistert siden begynnelsen av sivilisasjon og mange forskjellige teknikker finnes for utpakking faktiske råstoff. I ulike tidsperioder og steder utnyttet rock bergverksdrift svært spesifikke teknikker og prosedyrer.

Egyptiske Rock steinbruddet teknikker

Gjennom det meste av egyptisk dynastiske historie, som er når mye av store byggingen av tiden skjedde, var granitt prime byggemateriale. Granitt er en hard stein som var minelagt direkte grunnfjellet steder nær Egypts største monumenter. Gamle egyptiske stoneworkers faktisk kutte skyttergravene hele veien rundt blokker av granitt som de ønsket å trekke ut, isolere det fra grunnfjellet. Rock var brutt fri fra grunnfjellet med massiv tre spaker.

Romerske Rock steinbruddet teknikker

Bruker primært slavearbeid, minelagt de gamle romerne rock i stor skala å bygge mange bygninger og monumenter som prikkete imperiet. Romerne minelagt en rekke forskjellige stone, inkludert fin marmor, som ble brukt for kunst stykker som skulpturer og i royal arkitektur. Romerne brukte steinbruddet hammere for å Isoler blokkene de ønsket, og deretter brukt metall wedges for å lirke dem gratis grunnfjellet.

Tidlig amerikansk Rock steinbruddet teknikker

I tidlig koloniale New England, ble en rekke rock lånt for massiv konstruksjon som feide landet. Steinene, som skifer, var minelagt av team av arbeidere, som brukte krutt for å sprenge rock ut av veggen i biter eller ark. Gruvearbeidere brukt horn samtaler til å signalisere når en eksplosjon skulle skje og bar kobber soled sko å minske sjansen for slående en gnist.

Moderne Rock steinbruddet teknikker

Mest moderne rock steinbrudd stripe jord eller fjell siden å bli hard rock under. Hard rock er deretter brutt i et "benk" mønster, betyr det er brutt i lag som kan returneres til år etter år for mer utvinning. Med hver påfølgende benk blir gruven dypere i sentrum, med trappet benker nådde opp til overflaten. Mange moderne rock steinbrudd også gjøre tilslag eller liten stykker av rock som brukes i en rekke byggeprosjekter, ved å knuse store steiner i små biter.