Rhododendron Prinophyllum & Luteum forskjellen

May 28

Rhododendron Prinophyllum & Luteum forskjellen

Roseshell azalea (Rhododendron prinophyllum) og Pontic eller kaprifolium azalea (R. luteum) er to arter av løvtrær busker som blomstrer og våren, henholdsvis. Begge gir duftende blomster, men roseshell azalea blomster er rosa mens de av Pontic azalea er gul.

Opprinnelse

Roseshell azalea kommer fra østlige Nord-Amerika fra sørlige Quebec til Virginia og Missouri. Den Pontic azalea er innfødt til øst- og Sørøst-Europa, omtrent fra Polen og Serbia til Tyrkia og Kaukasus.

Funksjoner

Roseshell azalea ovale grønne blader med fuzzy undersides er 2 til 3 inches lang. Blek rosa blomster som lukter som fedd forekommer i grupperte takstoler av fem til ni blomster. Pontic azalea ovale green, nonfuzzy bladene er litt større, 2-4 inches lang. Sine lyse gule blomster er søtt duftende og klissete å ta og vises i takstoler av sju til 12 blomster.

Anlegget toleranser

Roseshell azalea er mer tolerante av skyggen og kaldere vintre, godt for å dyrke i amerikanske avdeling av landbruk anlegget hardførhet soner 4b til 8. Pontic azalea vokser best i full sol og varmere vinter områder, slik som USDA anlegget hardførhet soner 7 til 9.