Rettsmidler for en sopp på en Rose Bush

January 23

Rettsmidler for en sopp på en Rose Bush

Roser, ofte kalt dronningen av planter for deres store, fargerike blomster og berusende duften, er svært utsatt for sopp sykdommer. Nøkkelen til å kontrollere utbrudd er forebygging. Velg sykdom-motstandsdyktig roser, holde bakken rengjøring av løv og starte sprøyting med en organisk eller syntetiske soppdreper så snart rosen bladene begynner å vises i våren. Sopp kan være forhindret og kontrollert men ikke kurert når den er startet.

Forebyggende praksis

Plante roser hvor de får minst seks timer med direkte sol. Ikke la andre planter eller andre roser mengden dem som god luftsirkulasjon er viktig i å forebygge sopp sykdommer. Plante dem i jord som er endret med kompost og vann dem dypt én gang bruke vann til bunnen av anlegget. Mulch å holde ugresset bay og fuktighet nivåer selv. Starte et forebyggende spray program om våren, pakke retning. Bruk organiske soppmidler som inneholder kobber eller svovel eller en syntetisk soppdreper som Funginex.

Blackspot

Runde svarte flekker på blader og stengler er symptomet på denne sopp sykdom. De har ofte en gul sirkel rundt seg. Bladene dør og faller. Soppen spres ved vann, så unngå overhead vanning og rydde opp noen falne løv slik sporer ikke sprut på resten av anlegget.

Pulveraktig mugg og Rust

Mugg er grå eller hvit og fuzzy. Den vokser på blad overflaten forårsaker unge blader å krølle opp, snu lilla og frafall. Det påvirker også knopper, som ikke åpne. Mugg sprer seg på vinden og utvikler raskt i våte eller fuktig vær. Rust er preget av pulveraktig oransje lesjoner på anlegget blader og stengler. Den trives i kjølig og vått vær.

Botrytis

Stengler og knopper påvirket av botrytis mørk brun eller svart, skrumpe, henge ned og forfalle. Uåpnet knopper, samt åpnet blomster, kan raskt bli dekket med grå fungal fuzz. Soppen infiserer roser når vannet er på blader eller knopper, så det er mest aktive i vått vær eller når roser er vannet med et sprinkleranlegg.