Retningslinjer for en beholder strømmet-på-plass-betongvegg

January 4

Retningslinjer for en beholder strømmet-på-plass-betongvegg

Støttemurer holde tilbake jord nivå områder for utvikling eller hindre erosjon av bratte skråninger. Veggene er laget for å motstå press fra beholdt jord med vekt og foundation støtte. Betong er en sterk, slitesterkt materiale som gir pålitelig veggene; strømmet-på-plass betong gir fleksibilitet i veggen utformingen slik at den kan svare på forholdene på stedet. Veggene høyere enn 4 fot krever vanligvis en bygning tillater, og teknisk ekspertise anbefales.

Støttemur Design

Betong støttemurer er vanligvis konstruert som tyngdekraften vegger eller cantilever vegger. Tyngdekraften vegger bruke vekt og vinkel (batter) tilbake i skråningen beholdes for styrke; tyngdekraften veggen er bredere på basen enn toppen. Cantilever veggene har en fot, med en vegg av ensartet tykkelse plassert i den. Tyngdekraften vegger anbefales for høyder opptil 10 fot og cantilever vegger for høyder 10 til 25 fot, men cantilever vegg design brukes ofte til lavere vegger.

Klargjøring

Base eller fot bør plasseres på godt drenert, komprimerte, detaljert materiale. Organiske og myk jord skal bli fjernet og erstattet med minst 6 inches av grus. Vanligvis fotfeste er 6 tommer tykk og utvider 4 inches forbi veggen på hver side; Den strekker seg lenger fra veggen på den lave siden enn etterfylle side for høye vegger. Fotfeste installeres under frost linjen i kaldt klima, og 6 til 12 inches under karakter ellers.

Forsterket stål og kontroll ledd

Betong har sterk motstand mot kompresjons - vekt å trykke på det - men mindre strekkfasthet - styrker trekke det fra hverandre, for eksempel bevegelse laget av fryses handling. Forsterket stål øker strekkfasthet. Forsterket stålstenger installeres på siden av støttemurer som er fylt. De er også brukt til dowel fotfeste til veggen. Kontroll ledd å behandle sprekker i betong er installert i hver 20 fot langs veggen.

Betong og etterfylle

Betongen blandes for støttemurer er vanligvis utformet å bære en Last veiing 3500 pund pr. kvadrat tomme (psi) 28 dager etter det helles. Monolittisk heller, hvor fot og vegg er strømmet på samme tid, eliminerer en potensiell svakhet der to koble når de er helles separat. Veggen er ikke fylt til 28 dager etter den er strømmet for å tillate det å få styrke. Detaljert backfil brukes mot veggen til 12 inches fra toppen av veggen.