Regnskogen vannet plantene

November 26

Regnskogen vannet plantene

Vann planter spille en viktig rolle i regnskogen økosystemet. Sine røtter skaffe beboelse for små fisk og amfibier. Større dyrene bruke vann planter som del av deres kosthold. Noen vann-planter er invasiv, kvelende vassdrag og hindrer dem i å brukes. Planter kan høstes for plassering i fisk akvarier eller dekorative formål. Mange varianter av vannet plantene trives i regnskogen, men bare et fåtall er bemerkelsesverdig, vanligvis for deres størrelse, oppførsel eller utseende.

Vannlilje

Vannlilje er en av de mest synlige vannet plantene. Vannlilje Victoria er en av de største enkel blader plantene i verden. Bladene kan vokse til over 6 fot diameter. Anlegget ligger i innsjøer og andre rolig farvann i Amazonas regnskogen. Tynn anlegget Ubuntu og flyter på vannet. Natt-blomstrer blomster blomstre først hvit, deretter sakte gå fra rosa til lilla.

Vannhyasintmøbler

Vannhyasintmøbler vokser fra bare noen få inches over 3 fot. Det finnes hovedsakelig i innsjøer, men også i andre regnskog farvann. Anlegget er en energisk sprederen som ofte blokkerer vassdrag. Frø av vannhyasintmøbler kan ligge sovende i opptil 20 år når det er mangel på regn.

Bladderwort

Bladderwort er en kjøttetende plante. Den lever i åpent vann i myr innsjøer. Dette anlegget feller insekter i en blære som fungerer som en suge pære. Små hårene på blæren opptre som antenner som når utløst, forårsake blæren åpne og suge i mat. Dette vannet anlegget har lilla eller gule blomster og vokser hovedsakelig under overflaten. Blomstene er fortsatt over overflaten. Det er en gjerne plante forankret sin stevner og blader.

Afrikanske vann bregne

En av klodens mest intransigent ugress er den afrikanske vann bregne. Det er en mat-forming plante. Det er kjent for å vokse så raskt at det ble observert for å dekke 77 kvadrat miles i en 11 måneders periode. I samme afrikanske innsjøen dekket fire år senere, den 387 kvadrat miles. Den produserer store mørke grønne blader på en stilk. Planten foretrekker å vokse i bevegelige vann.