Regnskog planter med kort stilk

March 28

Regnskog planter med kort stilk

I tette, grønne regnskogen, mange planter er kort stammet, en egenskap som synes å jobbe mot dem nå høy nok for tilstrekkelig lys. Hver plante har egne strategier for overlevelse, og mange av dem er uvanlige og vakre nok til å være ettertraktet av samlere og oppdratt som houseplants eller dyrket for kutt-blomst handel.

Bromeliads

Bromeliads er både terrestriske regnskog planter og epiphytes. Hver bromeliad men er native til tropisk Amerika og Karibia. Tank epiphytes er en gruppe av bromeliads som fester seg til regnskog trær høy i kalesjen. De bruker små røtter å klamre seg til treet deres støtte. Bladene er samlet tett, danner vann kopp eller tank som inneholder fuktighet, råtnende blader, blomster og av fugler som drikker fra vannbeholderen. Som avfall råtner, utgivelser næringsstoffer som brytes av bakterier og mate anlegget. Epifyttiske bromeliads trenger ikke over lang stammer fordi deres vann og næringsstoffer faller direkte inn anlegget fordøyelseskanal reservoaret og anlegget er høy nok av skogbunnen å få tilstrekkelig lys.

Sanremos

Sanremos legger ut røde bladene som er ofte forvekslet med blomster. Bladene beskytte blomster som er små, golden blomstrer på en buet topp skyte ut fra midten av de røde bladene. Resten av bladene er grønne og de vokser fra en svært kort stamme. Noen anthuriums er epiphytes og vokse i luften, men mange er bakkenett og stammer av terrestriske planter kan være en del underjordiske. Petioles er stilker som vokser fra en på stammen og kobler bladene. De arbeider med stammen å overføre vann fra røttene til resten av anlegget og er ofte forvekslet med stammen. Røttene vokser over og under jorden av nodene langs stilken.

Phragmipedium Caudatum orkideer

Phragmipedium er en type av lady tøffelen orkideer som ble nylig oppdaget og nesten så raskt truet. Orchid jegere utryddet peruanske området der orkidé ble funnet i 1981. Det hadde vært noen frø lagret, vil anlegget nå bli utryddet. Blant phragmipedium har en hybrid, caudatum, en svært kort stilk og grønne striper på krem-farget blomster. Blomstene vise typiske lady tøffelen posen, buet i på leppen, og har lange, hengende, røde kronblader. Hvis orkideer vokser i en fuktig mosegrodd åsside, kan selv kronbladene feie bakken. Mens blomsten stilker store orkideer er mer enn en fot høy, den korte stammen som samler vann og ernæring fra røttene og sender ut bladene er nesten usynlig skjult i tykk haug av grønne blader på anlegget base.