Råd om støttemurer

March 28

Råd om støttemurer

Legge til en beholder veggen til din hage eller hagen er en effektiv måte å forbedre vann drenering og hindre erosjon. En støttemur kan imidlertid legge til en attraktiv dekorativt element i landskapet samt og merke av en del av hagen din for et bestemt formål. Hvis du vurderer å bygge en på eiendommen, det er flere tips og triks som kan gjøre installasjonen går så smidig som mulig og sikre at du ender opp med et solid, attraktiv ferdig produkt.

Bruk stables steiner

Støttemurer lavere enn 4 fot tilbyr stables steiner den enkleste installasjonen. Disse steinene er vanligvis laget av betong, men har en dekorativ front som gir et tiltalende utseende for veggen. Baksiden av steinene har en leppe som tillater dem å stable sikkert oppå hverandre ved å danne en sikringsanlegg felles. De er også tilgjengelig i en kile form så du kan lage en kurve på veggen om nødvendig. Hvis du lager en støttemur som er høyere enn 4 fot, er ekstra forsterkning nødvendig for strukturen, slik stables steiner generelt ikke anbefalt.

Begrave det første laget

En støttemur må kunne bære en betydelig mengde press. Begrave det første laget av steiner under bakkenivå kan bidra til å stabilisere veggen ved å tilby en fast masse å trykke mot. Når du har avgjort på veggens plassering, grave en grøft som er litt større enn steiner og dyp nok at du kan synke det første laget av steiner under bakken. Prøv å holde grøften som nivå som mulig, og unngå å forstyrre det omkringliggende jorden ved å kutte rett ned med din spade. Når du når bunnen, bruk en jord sabotasje for å pakke ned skitt. Det er en god idé å legge et lag av rock støv eller grus slik at grøften riktig jevnet og tamped før du plasserer det første laget av steiner.

Legge til etterfylle

Som du fullfører hver rad av veggen, legge etterfylle for å sikre at den har tilstrekkelig forsterkning og avløp. Knust stein og grus er effektiv etterfylle alternativer. Du kan dekke veggen med landskap stoff å holde dem fra å bli skitten mens du arbeider. Plass etterfylle materialet mot baksiden og sidene av steinene. Lag litt skitt bak etterfylle, og bruke din jord tamper for å pakke materialet ned. Legg et lag med topsoil for et utseende.

Cap veggen

Legge capping til beholder veggen gir ikke bare et utseende, men det hjelper også beskytte den mot erosjon og vær-relaterte skader. Capping stabiliserer veggene også. Som med stables byggestenene, steiner capping eller topper vanligvis funksjonen en lip på deres baksiden slik at de kan sikkert passer på plass på veggen. Men har de en flat-top overflate med et jevnt utseende som gir veggen med et attraktivt, polert utseende.