Quaking Aspen sykdom

August 17

Selv om de er vakre, er quaking osp eller osp generelt typer trær kjente kontrakt visse sykdommer som er unik for deres art. Hvis du eier eller ønsker å eie en aspen eller quaking aspen, er det viktig å vite om disse sykdommer og symptomer og behandlinger av dem.

Shoestring rot

Shoestring roten er en råtten sykdom som forårsaker røttene på treet å råtne. Å oppdage denne sykdommen i aspen eller osp, se etter klumper av gul-hvite sopp nær eller på treet i høst eller små svarte steder i røttene som ser ut som shoestrings, kalt rhizomorphs. Dessverre, noen ganger denne sykdommen er ikke alltid catchable fordi den angriper røttene, som er sjelden synlige. Om det er ingen kur for denne sykdommen blant osp, er det viktig å fjerne alle spor av det fra din jord umiddelbart for å hindre spredning til andre treslag. Dessverre betyr dette fjerne hele treet.

Hvit bagasjerommet Rot

Hvit bagasjerommet råte forårsaker hjertet av aspen å råtne bort, forårsaker tap av hele treet i noen tilfeller. For denne sykdommen, se etter conks (stor eller liten odde tre vekster på treet), punky knop med mørke brune ting i det, gulaktig tre omgitt av mørke brune tre formasjoner eller svampete gule tre omgitt av en svart ring eller sone av tre. Igjen med denne sykdommen er den eneste behandlingen kjent skade kontroll. Betydning Hvis skaden er alvorlig nok, fjerne treet for å unngå spredning eller fullføre ødeleggelsen av andre trær.

Hvit spettet Rot

Hvit marmorert rot sykdom er vanligvis finner i stammene av død osp og andre typer trær, men noen ganger kan spre seg til levende trær. I denne sykdommen er "conks" på trærne brun med hvite på topp og bunn, nederst snu svart når det er gnidd. Disse conks er vanskelig og bryte ikke bort lett. Denne sykdommen inn treet gjennom sår allerede det og, igjen, eneste behandling er å fjerne det helt.

Svart Canker

Cankers er en type sykdom forårsaket av infiserte sopp som har invadert sårene av en ASP eller andre typer treet. Svart canker ser ut som det høres ut, med store svarte områder på stammen av den vakre aspen i et mål-lignende mønster av svarte og sunn tre. Heldigvis denne sykdommen sjelden dreper en osp helt, forårsaker mer sannsynlig misdannelser og bark/trunk skade. Men forårsaker skade, det ikke egentlig forråtnelse tre. Dessverre, det er ingen kur.

Sotet Bark Canker

Sotet bark canker regnes som de mest dødelige av cankers på en aspen å få, drepte en i løpet av tre til 10 år. Selv om det vanligvis angrep svært gamle osp, kan det drepe dem i alle aldre. Den indre Barken av et tre påvirket av sotet bark canker kan smuldre bort i en hånd når det har påvirket det nok, gir det navnet. Sotet bark canker gjenkjennes i trær som er dårlig infisert av et barberpole mønster, med strimler kommer vannrett opp i bagasjerommet. Denne sykdommen forråtnelse ikke tre, men gjør det svakere og mer utsatt for vind skade. Det er ingen kur.