PVC vs polyuretan rør

January 9

PVC og polyuretan slangen er begge nyttige for hjem avløp og remodeling, og begge kan kjøpes i de fleste jernvareforretninger. Forskjellen mellom to kommer ned til logistikk, som de er installert og montert på forskjellige måter.

PVC-rør

PVC (polyvinylklorid) rør brukes ofte i kloakk og avløp systemer. Men stive, kan det være bøyd av oppvarming røret for å myke det. Den kan også bli bøyd ved å feste rett rør å albue ledd.

Polyuretan rør

Polyuretan slangen er mindre rigid enn PVC-rør. Dessuten er PVC vanligvis ugjennomsiktig, mens polyuretan slangen er normalt klart (selv om det finnes en rekke farger). Polyuretan slangen er også svært fleksible, men har en sterk "minne" til tross for sin fleksibilitet. Selv når bøyd og formet, pleier det å gå tilbake til sin opprinnelige form når ikke holdt på plass.

Forskjeller

Polyuretan rør er det beste valget for applikasjoner der fleksibilitet er nødvendig. Hvis du må bøye et rør rundt mye av hjørner eller gjennom en liten plass, gå med polyuretan rør. PVC må varmes for å bøye. Store PVC-rør er billigere enn store polyuretan rør, så PVC er mer kostnadseffektive når du flytter en stor mengde væske.