PVC Pipe fakta

August 21

PVC Pipe fakta

PVC står for polyvinylklorid, en plast sammensatt. Rør laget av PVC var den første plastrør å få utstrakt bruk som hjem Rørleggertjenester materiale, tilbyr et alternativ til kobber og galvanisert rør. Sammenlignet med disse materialene, er PVC fleksibel, lett og enkel å bruke, gjør den populære gjør det selv rørleggere og fagfolk.

Vanlige bruksområder

PVC brukes vanligvis for å installere avløp og vent linjer, men det er også brukt for fordeling linjer, med varmt og kaldt vann til våtromsinnredning. Det er derfor kommer i en rekke diametere egnet til de bruker (for eksempel 1 1/2 tommer for vask feller, 4 inches for en avløp linje). En rekke tilbehør er tilgjengelig for tilkoblinger mellom PVC rør, inkludert albuer, koblinger, 45-graders kontakter og redusere Ts. adaptere kan også brukes til å koble PVC-rør til eksisterende kobber eller galvanisert rørsystemene.

Fordeler

PVCS største fordelen er at det er lett å arbeide med og kan installeres raskt. Det leder ikke elektrisitet, og det mister ikke varmt vann varme like lett som kobber. I motsetning til kobber eller galvanisert rør, vil det ikke korrodere utsettes for aggressiv vann, gjør PVC ekstremt holdbare for langsiktig bruk.

Ulemper

PVC-rør er ikke egnet for utendørsbruk fordi sollys er UV-stråler skade den. Det sprekker lett når frosne, selv i en moderat fryse, så forholdsregler må tas for å beskytte PVC rør bærer vann i kaldt klima. I tillegg er til plast mann/kvinne armaturene brukes for noen PVC-tilkoblinger utsatt for sprekker og lekkasjer, spesielt sammenlignet med metall mann/kvinne koblinger.

Arbeide med PVC

PVC kan lett skjære. Den beste måten bruker en makt cutoff så med solid blad, som typen som brukes til å kutte metall eller mur. Ratcheting PVC saks rent kutt, men må holdes skarpe og brukte nøye for å sikre at kuttet er firkantet og rett. En makt Stempelkompressorer så med små-toothed blad kan også brukes til å kutte PVC.

Noen PVC-tilkoblinger kan gjøres med enkle hånd-strammet festene (som under vasken avløp feller), men alle holdbar, permanent PVC-tilkoblinger er laget ved hjelp av en rekke lim eller en primer/lim kombinasjon. Dette innebærer bruke limet på overflater av både PVC-rør og kontakten, så presser de to sammen for å lage en obligasjon. Nøkkelen er å bruke riktig mengde lim; for lite, og obligasjonen vil lekke, for mye og overflødig limet kan opprette en blokkering inne i røret.

En ny type PVC

Skum kjerne PVC-rør har blitt tilgjengelig de siste årene. Det har samme diameter og spesifikasjoner som vanlig PVC-rør, men har et skum interiør mellom to tynne lag av PVC, gjør røret mye lettere. Dette gjør Limputer PVC spesielt nyttig når du installerer wide-diameter avløpsrør, som kan være tunge når laget av solid PVC.