Pulveraktig mugg på Yucca planter

June 22

Pulveraktig mugg på Yucca planter

Med en base av swordlike blader og imponerende stilker av hvite blomster gjøre yucca planter et fascinerende samlingspunkt i hagen. Selv om optimalisert til Mexico og mellom-Amerika, vil yuccas gjøre godt i tempererte hager så lenge de mottar mye sol og ikke holdt for vått. Yuccas dyrket i riktig, og er ganske hardføre. Men hvis de bo våt eller er plantet i et område med dårlig luftsirkulasjon, kan yuccas utvikle pulveraktig mugg.

Identifisere pulveraktig mugg

Pulveraktig mugg er en fungal sykdommen som vises som en grå pulver på bladene av yucca anlegget. Mugg vanligvis starter i sommer som små, usammenhengende grå eller hvitaktig flekker. Mugg sprer deretter for å dekke hele blad. Som det sprer seg, det stunts anlegget vekst, frarøver anlegget av næringsstoffer og kan til slutt drepe yucca.

Årsakene til pulveraktig mugg

Pulveraktig mugg trives i fuktige områder. Selv om du bor i et tørt klima, en yucca plante mot en vegg eller overfylt blant andre planter fører til dårlig luftsirkulasjon. Dette reduserer tap av fuktighet og skaper en fuktig delen i hagen din. I tempererte områder, pulveraktig mugg er ofte brakt videre av varme, fuktige kvelder eller våt jord øker fuktigheten rundt anlegget.

Bli kvitt problemet

Berørte bladene bør fjernes fra anlegget og ødelagt. Mugg kan overleve vinteren og bor i rusk, så unngå å holde alle berørte bladene i kompost din. Behandle resten av yucca med en soppdreper spesielt beregnet for pulveraktig mugg. Følg alle program retninger. Spray 1 ss. natron og 2 ss. hagebruk olje i en gallon av vann hjelper også kontroll pulveraktig mugg.

Pulveraktig mugg forebygging

Forebygge pulveraktig mugg betyr kontrollere fuktighetsnivået rundt din yucca. Holde jorden rundt din yucca tørr. Fjern alle blad søppel rundt anlegget for å redusere fuktighet oppbevaring rundt anlegget. Når du vann, vann dypt på røttene, ikke skvette vann fra overhead. Gjør din vanning i morgen at jorden rundt planten tørke før kvelden. Plass yuccas flere fot fra hverandre for å unngå trengsel og tynne ut bladene innimellom for å øke luftsirkulasjon.