Pulver belegg aluminium hjelpe eller skadd en varmeoverføring?

June 29

Er en miljøvennlig og kostnadseffektiv alternativ til maleri metallgjenstander. Pulverlakker er utrolig tøff og langvarig, skaffer år av sikringen fra været og slitasje. Men når et objekt som krever varmeoverføring skal fungere, for eksempel en varme synkronisering eller auto del, pulverlakkert, kan det påvirke varens totale ytelsen.

Pulverbelegg

Det er to generelle typer pulverlakkering: termoplast og herdeplast. Termoplast er nylon-basert belegg som viser gode beskyttende egenskaper, men kan smelte tilbake til sin opprinnelige tilstand hvis utsatt for nok varme. Herdeplast belegg, hovedsakelig epoksy, polyuretan, polyesters og akryl, har ikke en tendens til å gå tilbake til en væske, fordi de gjennomgå en kjemisk koblingsprosessen ved oppvarming.

Grunnleggende om varmeoverføring

Varmen overføres fra metaller i én av tre måter. Ledning oppstår når varme slippes ut av en metallgjenstand og varmer opp luften rundt det - dette er den minst effektive metoden for varmeoverføring i metaller. Konveksjon oppstår når luften passerer over oppvarmet objektet og bærer noen av varmeenergien unna med den. Stråling er en form for varmeoverføring som kan skje uten noen innspill fra miljøet. Objekter utstråle overflødig bølgekraft i miljøet rundt dem, men energien kan fortsette på i et vakuum alltid.

Bestrøket aluminium

Når aluminium er belagt med en pulver lakk, har det egentlig blitt isolert. En rekke faktorer påvirker hvor godt isolasjonen gjør jobben sin, men uansett, varmeoverføring er redusert. Siden plast partikler er mellom aluminium og miljøet, er det vanskelig for konveksjon eller stråling skjer i samme tempo som med nakne aluminium. Varme må overføre gjennom plast først som bremser prosessen.

Maksimere varmeoverføring

Hvis du ønsker å pulver strøk en vare som varmeoverføring er viktig, er det noen alternativer. Kontroller at du bruker bare den tynneste strøk av materiale mulig. Dette kutter ned på mengden av isolasjonen som varme må passere for å unnslippe. En rekke tilsetningsstoffer, for eksempel metallisk pigmenter, kan legges til noen pulverlakker å fart prosessen med varmeoverføring.