Prosessen med å plante kloning

May 11

Prosessen med å plante kloning

Anlegget kloning fører til en ny plante eller planter som er genetisk identisk med den opprinnelige prøven. Det finnes en rekke metoder for denne typen anlegg forplantning. Ulike metoder er egnet for forskjellige plantearter, og noen arter kan overføres av to eller flere anlegg kloning teknikker.

Pode

Pode er en metode for plante kloning der en skyte eller kvist av overordnede anlegget er knyttet til en annen plante som er allerede etablert. Skyte kalles en scion og etablerte anlegget som rootstock. Side eller flate grafts innebære gjør vinklet kutt over både scion og rootstock, justere både kutt slik at en rett sammenføyning og sikre ledende vev av begge elementene justere og sikre på plass med elastisk bånd eller tape. Apikale kile grafts utføres av gjør en loddrett rift i rootstock paring nederst to inches av scion å avsløre ledende vevet og setter inn denne kile i spalten i rootstock. Det er deretter sikret med tape eller elastisk.

Lagdeling

Lagdeling innebærer forårsaker en del av anlegget for å produsere røtter mens det er fortsatt knyttet til overordnede anlegget. Klone er så kuttet fra overordnede anlegget. Ikke mange kloner kan produseres fordi lagene kan kreve en hel gren av den overordnede. Enkel lagene kan utføres ved å trekke en gren til bakken, bøye det oppover, gjør et kutt i svingen, støvtørking det rooting hormon og begrave svingen. Vinstokker som kaprifolium kan klones ved sammensatte lagdeling der en skyte er regelmessig dekket og utsatt. Når delene begravet forankret, kan alle bli kuttet. Air lagdeling utføres ved å gjøre en skråstilt kutt eller fjerne en 1/2-inch stripe av bark fra en gren. Denne åpningen er deretter støvet med heie hormon og området innpakket i fuktig sphagnum mosen, dekket i plast.

Borekaks

Når et stykke overordnede anlegget er fjernet og røtter slik at en ny plante produseres, er det kjent som en klippe. Stem-tips, stamme, blad og blad-og-bud borekaks kan alle brukes til å produsere kloner av en overordnet plante. Blad borekaks er den tregeste å produsere transplantable prøver, med noen arter ta flere måneder å vise nok vekst. Mens bare en stilk-tip kutte kan hentes fra en enkelt stamme, kan det være mulig for stammer å produsere flere blad og blad-og-bud borekaks.

Forskyvninger og løpere

Divisjon kan brukes med planter som danner klumper, som bromeliads. Trekke anlegget fra hverandre viser at plantlets, kjent som forskyvninger, har utviklet sammen med opprinnelige. Plante alle plantlets så snart som mulig. Jordbær planter og edderkopp planter produserer lange stammer kjent som løpere langs som små plantlets vil form. Kutte stammen på hver side av plantlets, når de har utviklet røtter, gir en transplantable klone.

Vev kultur

Vev kultur krever spesialisert utstyr og kan bli mislykket på grunn av forurensning. Det er avhengig av faktum at anlegget celler totipotent, dvs en celle kan til slutt produsere en hel plante hvis de riktige forholdene er levert. Først er en del av anlegget sterilisert og plassert på sterilt medium i et rør. Mobilnettet divisjon oppstår å danne en masse celler. Cellene vil begynne å skille og danner en miniatyr anlegget, som deretter kan være transplantert til en voksende medium.