Propan peis sikkerhet

November 10

Propan peis sikkerhet

Propan peiser tilbyr effektiv varme om vinteren, men kan også forårsake farer som kan være dødelig. Karbonmonoksid og gasslekkasjer er mulig hvis du ikke følger riktig sikkerhetsrutiner.

Ventilerte propan peis

Hvis din propan peis er ventilert, undersøke ventilen å sikre at det ikke er tett. Hvis ventilen er stoppet, er det en sjanse for karbonmonoksid skjemaet i huset. Karbonmonoksid detektorer i hjemmet kan advare deg om sin tilstedeværelse.

Unvented propan peis

Med en unvented modell, forskrifter fastsatt at en ODS, "oksygen depletion sensor" installeres som slår enheten av hvis oksygen nivåer få for lavt. Sjekk lokale og statlige bestemmelser for å se om disse enhetene er lov i ditt område.

Miljøet

Miljøet rundt peisen bør være klar av rot, spesielt ting som enkelt tar fyr. Produsentens retningslinjer vil gi detaljer på klaring rommet rundt enheten. Holde et brannslukningsapparat i nærheten.

Propan lekkasjer

Hvis det oppstår en lekkasje, bør du lukter som ligner en råtten egg. Lys, kamper og telefonen skal ikke brukes, og alle skulle evakuere lokalene. Kontakt forhandleren propan eller brannvesenet fra et annet sted.

Forebygging/løsning

For å holde lekkasjer oppstår, bør peisen undersøkes og vedlikeholdt av en utdannet profesjonelle årlig. Bruk peisen bare i henhold til instruksjonene.