Proffene & ulemper av kleberstein vedovner

May 15

Proffene & ulemper av kleberstein vedovner

Kleberstein vedfyrte ovner har oppvarming egenskaper som er i motsetning til konvensjonelle metall vedovner. Kleberstein er et naturlig materiale som er utgravd fra dypet, starter i molten tilstand som ikke kan bli fortært av ild. Som et resultat, kan en brann i en kleberstein komfyr brenne i timer. Denne kapasiteten er referert til som "varme liv." Alle materialer brukt til å lage vedfyrte ovner, har kleberstein lengste varme livet til alle.

Kleberstein vedovner

Disse ovner har blitt brukt i Skandinavia og Nord-Europa i århundrer. Fordi kleberstein inneholder talkum, kan det være skåret og sculpted. Mange gamle, gotiske gjennomgang peiser var laget av kleberstein. Kleberstein ovner er gjort annerledes enn jern og metall vedovner på grunn av varme egenskaper. Brennkammeret komfyren må være laget av stein på grunn av intens mengden varme som kleberstein kan beholde. Kleberstein plater er deretter dekket på innsiden og utsiden av steinen vegger, som tillater steinen i ovnen til å absorbere varmen fra peisen og lar steinen på utsiden utstråler varme inn i rommet.

Proffene

Kleberstein holder og utstråler varmen bedre enn noe annet naturmateriale - enda bedre enn granitt og marmor. Som et resultat, vil du spare penger på oppvarming regning. Lenge etter tre loggene er ferdig med å brenne, genererer komfyren fortsatt varme inn i rommet. Hva er også karakteristiske er at varmen ovnen avgir er faktisk mykere fordi det er strålende varme, i forhold til tykk og intense varmen som metall komfyr genererer; varmen er nærmere hvordan solen varmer du. Hvis du bor i et klima med lange, kalde netter, finner du myke, pågående varmen en trøst. Kleberstein er også estetisk på grunn av sin tekstur og veining. I motsetning til mørk eller ren-farget metall komfyr, kleberstein har en naturlig skjønnhet og materielle kvaliteter som du kan både se og røre. Som kulturperler steiner, som marmor, vil fargen på steinen utdype og intensivere over tid.

Ulemper

Med alle sine positive funksjoner er det visse downsides å en kleberstein komfyr. Først er vekten av selve materialet, som er mye tyngre enn konvensjonelle metall ovner, som betyr hvis du har en komfyr sendt hjem, kostnadene kan være ganske høy. Et annet problem er at på grunn av de iboende egenskapene av kleber beholde varme, de også ta lengre tid å varme opp fra en kaldstart. Så hvis du har ofte behov for rask oppvarming, kan kleberstein komfyr ikke være et godt valg, som også svarer til matlaging evne. I motsetning til metall ovner, vil toppen av ovnen sjelden få varm nok til matlaging formål.

Alternativer

Hvis cons av en all-kleberstein ovn er en turn-off, velge såpe stein hybrid ovner, som ovner med jern, stål og firebrick å kompensere noen av downsides av ren renset som lavere varmemengden som slippes ut fra ytre veggene i ovnen. Et annet alternativ er kobberverk, som er også en naturlig brytes stein og ble faktisk brukt som utvendig isolere belegg for den berømte "Kristi the WESTENDER" statuen i Rio de Janeiro, Brasil. Kobberverk har samme varme oppbevaring og stråling egenskapene til kleberstein.