Produserer pære trær i Sør-California?

July 7

Produserer pære trær i Sør-California?

Pærer (Pyrus communis) vokser på små løvtrær med produktive hvite blossoms våren. Pærer vanligvis vokser i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 5 til 9. Det varme klimaet i Sør-California er egnet for voksende pærer, men bare visse varianter vil bære frukter.

Chill timer

Mange frukttrær krever en viss mengde vinterkulden blomster og bærer frukt. Dette måles i vinteren chill timer, antall timer under 45 grader Fahrenheit kreves for fruiting. De fleste av lav høyde områder av Southern California får mindre enn 500 timer med vinteren chill hvert år om er fjellområder motta flere. Bare plante lav-kjøl varianter av pære tilpasset for å vokse i disse områdene. I noen områder, for eksempel San Diego og Imperial-fylkene, det er færre enn 100 timer hvert år av vinteren chill og du sannsynligvis ikke vil være i stand til å vokse pærer.

Vanning og jord

Så forskjellige som Southern California klima, regionen er vanligvis tørre. Nedbør er mangelvare i innlandet ørkenen, og i andre deler får mindre enn 20 inches per år, hovedsakelig i vinter. Pærer trenger ekstra vanning i alle områder av Southern California å overleve og produsere frukt - minst en gang per uke mens å få etablert. Jordsmonn varierer mye, men det er store områder av alkalisk jord i de tørre ørkenområdene som ikke bidrar til økende pærer, med mindre du bruker mye arbeid endring i soil.

Mikroklimaet

Southern California har noen mikroklima som favoriserer pære produksjon og andre mikroklima der det er nesten umulig. Kystområdene er så mild vinteren som selv lav-kjøl varianter ikke kan få nok timer kaldt å sette frukt. Forholdene i ørkenen innlandet er ofte altfor hardt for pærer, med mindre de er plantet i en skjermet hage og tungt næret med vann, vindbeskyttelse og jord endringer. Dalen og foothill områder nær kysten er vanligvis gunstig for pærer, må fortsatt bruke lav-kjøl varianter.

Varianter

"Kieffer" pære er self-fertile, tåler varme godt og trenger bare 200 til 300 timer med vinteren chill. Det er en sen-sesongen pære bra for canning og bevarer og er motstandsdyktig mot fireblight. "Hette" pære har lavest skremmende kravet av noe variasjon, trenger bare 100 til 200 timer. Det kan være pollinated av "Flordahome," en høy kvalitet pære for spise fersk som trenger færre enn 400 chill timer og modner tidlig i sesongen. Den "Sørlige Bartlett" pære er en lav-kjøl versjon av den klassiske "Bartlett" variasjonen, kreve ca 400 timer vinteren chill.