Problemer med svart gummi Mulch

November 14

Svart gummi mulch er mulch laget hovedsakelig fra filler, resirkulerte dekk. Fordelene med svart gummi mulch inkluderer at den forfaller saktere enn andre organisk mulches; Det kan hindre veksten av ugress og er tilgjengelig i en rekke farger som passer landskapet. Men som Washington State forlengelsen Horticulturist Chalker-Scott forklarer, har svart gummi mulch sine problemer.

Skadelig for jord

Svart gummi mulch er mindre fordelaktig å jord, sammenlignet med økologiske mulches. Sink og andre kjemikalier i gummi mulches lekke gradvis inn i bakken over tid. Leaching kobber, jern, mangan, aluminium og kadmium drepe mange nyttige jord insekter. I tillegg til utvasking kjemikalier, gi gummi mulches ikke noen organisk materiale som det brytes.

Skadelige Leachates

Svart gummi mulch avgir en lukt som varmes opp og er særlig sterk på svært varme dager. Det leaches en rekke stoffer som polyaromatic hydrokarboner (PAH). Giftige kvaliteten på en rekke komplekse leachates kan irritere øynene og huden og kan ha mer alvorlige helsemessige konsekvenser.

Dyrere og tunge

Svart gummi mulch er dyrere enn gjennomsnittlig tre mulch og vanskeligere å jobbe med enn økologisk mulches, fordi makulert dekk er tyngre. Gummi mulches er også tilgjengelig bare ved posen, heller enn i bulk, som skaper ekstra arbeid lasting og lossing.