Problemer med omsorg for orkideer

June 20

Problemer med omsorg for orkideer

Av over 20 000 forskjellige plantearter i orchid familien er Phalaenopsis, Cattleya og Dendrobium arten best egnet for voksende i hjemmet. Til tross for hva du kanskje har hørt om orkideer som høy vedlikehold og vanskelig å vokse, de kan faktisk være vokst ganske vellykket og få problemer når gitt riktig dyrking kravene. Bruke disse enkle tipsene for å overvinne eventuelle problemer som du kan ha med din innendørs orkideer.

Potting blanding

De fleste orkideer vokst i hjemmet er innfødt til tropiske og subtropiske Sør-Amerika, der de finnes vokser på sidene av trær. Disse eksotiske og spennende planter Bruk endrede antenne røtter for å absorbere fuktighet og næringsstoffer fra omgivelsene. Når dyrket innendørs, må det være potted orkideer i grov potting blanding for å hindre sine røtter fra kvelende i Lublin. Bruk en kommersiell orkidé potting blanding eller kombinere like deler sphagnum torv moss, redwood bark, cork, kull og vulkansk stein å lage din egen. Anlegget orkideer i godt drenering planting beholdere på samme nivå de vokste i sine hage senter beholdere.

Sollys

Orkideer har veldig spesiell sollys og gir feil mengden lys kan resultere i et anlegg som brenner, wilts eller unnlater å blomstre. For best resultat, kan du plassere orkideer i delvis sol steder som mottar lys, men indirekte sollys i minst fire timer hver dag. Universitetet i Tennessee anbefaler å plassere orkideer i vinduskarmen i et vindu med Sør, øst eller vest eksponering å sikre at de får sollys nødvendig for sunn utvikling.

Vann

Å vite hvor mye vann å gir din orkideer kan være tøft for første gang dyrkere. Bare Legg isen orkideer anbefaler vanning orkideer via isen kuben vanning metode for å gjøre ukentlig vanning litt mindre stressende. Ta tre isbiter standard størrelse og ordne dem på overflaten av potting mix. Som isbiter smelte, vil vannet sildre gjennom potting mix å hydrat jevnt røttene uten å drukne dem. Unngå at orkideer å sitte i stående vann for å hindre sine røtter fra råtnende.

Temperatur og fuktighet

Å gi den riktige inneklima er avgjørende for vellykket orkideer dyrking. Forsøker å dyrke orkideer i uegnet miljø kan føre dem til wilt, gul eller miste sine blader. For å unngå temperatur og fuktighet orkidé problemer, sette din termostat å opprettholde en dagtid temperatur mellom 68 og 75 grader Fahrenheit. Senke temperaturen 10 grader om natten å etterligne kjøligere natt temperaturer som de ville oppleve utendørs i deres opprinnelige klima. Orkideer fungerer best i 50 til 70% relativ fuktighet. Den enkleste måten å øke relativ fuktighet til et nivå som passer for orkideer er å kjøre en kjølig tåke luftfukter i rommet hvor de er plassert.

Skadedyr og sykdommer

Selv når dyrket innendørs, er orkideer utsatt for problemer med en rekke vanlige insekt skadedyr og botaniske sykdommer. Være på utkikk etter skadedyr som bladlus, oversiden, Trips, spider mites, sopp kjellere, snegler og snegler. Velg insekter av orkideer for hånd, så snart du oppdager dem. Vattpinne bladene med en bomullsdott som har blitt dyppet i rubbing alkohol for å motvirke fremtidige infestations. Behandle berørte orkideer med hagebruk olje eller insektmiddel hvis insekt problemet vedvarer. Misfargede blomster og mørke, ringmerket flekker på bladverket indikerer at din orkideer lider en fungal sykdommen; behandle med et soppdreper produkt å løse problemet.