Problemer med Multi-podet Apple varianter

August 13

Problemer med Multi-podet Apple varianter

Podet epletrær inneholder flere varianter av epler podet til en felles bagasjerommet. Siden to eller flere varianter av apple er nødvendig for å pollinering frukt, er pode flere varianter på én koffert populært blant folk med begrenset plass. Så tiltalende som en multi-podet epletreet kan være, er det nyttig å vite noen av problemene du kan støte på forhånd.

Overlevelsesevne

Noen ganger overlever en eller flere grafts ikke når treet er plantet. Ofte barnehager vil pode på en mer variasjon på grunn av muligheten for at en av graftene vil dø.

Dominans

Noen ganger vil en av graftene "ta" treet og vokse betydelig mer enn andre graftene. Siden mange mennesker kjøpe multi-podet apple trær, fordi de har begrenset planting plass, problemet kan påvirke treets evne til å pollinering selv.

Uventet treet størrelse

Hvis delen av treet som er podet over jord linjen, kalt scion, er plassert under jord linjen, kan scion produsere røtter av sine egne. Hvis podet røttene er en dverg treet og scion er fra en full-størrelse treet, kan treet vokse mye høyere enn forventet. Mange frukttrær er podet til dverg eller semi dverg rotsystem å forenkle høste frukt.