Problemer med bartre trær

October 26

Problemer med bartre trær

Bartrær er eviggrønne trær og busker ønskelig for sine fine, nål som løvverk. De kalles bartre fordi de produserer frø kjegler. Mange er høye trær, mens andre er busker eller selv bunndekkende. Likevel er de mest lett gjenkjennelige bartre pines, graner og Gran trær, mange som brukes som juletrær. Bartre trær lider noen ganger insekt skadedyr og sykdommer, som oppstår fra ugunstige miljøforhold.

Root sykdommer

Sopp i jord kan infisere røttene av bartre trær, til slutt skader og ødelegge dem. Dette hemmer treets evne til inntak næringsstoffer og vann og svekker det fysisk. Ofte kalt "root råte", er sykdommen forårsaket av altfor våt jord, som oppmuntrer og opprettholder veksten av sopp. Tegn på rot sykdom inkluderer soppvekst lav på stammen og rundt foten av treet og råtnende tre på stammen. Soppen Armillaria ostoyae er en av de viktigste årsakene til roten sykdommer. Annen sopp som angriper røttene av bartre trær inkluderer Phytophthora, Cylindrocarpon og Fusarium.

P sykdommer

P sykdommer som root sykdommer, er vanligvis forårsaket av sopp. Slik sopp er gjennomført av vann og infisere av bartrær. Symptomer inkluderer browning av nåler og nålen falle. Diplodia pinea er en sopp ansvarlig for dieback (når tips av grenene utvikle døde pinner) av bartrær og furutrær spesielt. Rhizosphaera er en av de vanligste fungal infeksjonene som påvirker nålene bartre trær, ifølge University of Illinois forlengelsen nettstedet. Disse og andre sopp vanligvis bare påvirker helsen til trær som er allerede svekket av andre problemer. Soppdreper brukt våren kan forhindre fungal sykdommer, som kan la nok plass rundt treet for luften kan sirkulere, men den beste behandlingen er forebygging. Hold din tree sunn slik at den tåler den sporadiske soppinfeksjonen.

Insekt Pest problemer

Insekter kan hjemsøke bartre, og selv om de fleste ikke alvorlig skade trær, noen forårsake skjemmende symptomer som browning av nålene. Et slikt insekt er europeiske furu skyte møll. Larvene av møll konstruere rotete områder rundt pinnene og feed på dem, som dreper dem og slår dem brun. Sluttresultatet er skudd som dør før de kan utvikle og døde grener. Noen ganger alvorlig infestations fører skjeve vekst. Skala kan også hjemsøke bartre trær. Barnål og Gran bud skala både lever på nåler, forårsaker dem til å bli misfarget, forkrøplet eller døde. Disse små, runde bugs kan lett sees lining kvister av bartre trær. Sprøyting treet med et insektmiddel kan redusere insekt pest befolkninger, men dette kan være vanskelig hvis treet er svært store. Som med fungal sykdommer, er holder treet rask den beste måten å redusere virkningen av skader forårsaket av insekt skadedyr.

Andre problemer

Miljømessige påkjenninger kan også påvirke helsen til bartre. For mye vann i jord er en ledende årsak til bartre dieback, ifølge webområdet Purdue University forlengelsen. Vannivå er også et problem. Komprimerte jord gjør det vanskelig for røttene til inntak oksygen. Jord som er for høyt eller for lavt i pH kan også påvirke absorpsjonen av mineraler og næringsstoffer. Hageredskaper som Luke-whackers og rototillers kan skade bark og røtter av bartre trær, svekkelse og gjøre dem mer utsatt for fungal sykdommer og insekt skadedyr.