Pro & ulemper av hybridisering

March 1

Botanikere begynte å eksperimentere med frø i tidlig 1900-tall og funnet at blande pollen fra lignende varianter av planter ofte økte volumet og kvaliteten av innhøstingen. Siden er de fleste frø brukes i landbruk og familie hybrider. Hybride frø er ikke uten sine downfalls, imidlertid, og noen frivillige organisasjoner over hele verden har begynt bevegelser for å lagre naturlige frø, også kalt åpen pollinated frø, for å sikre langsiktig tilgjengelighet.

Opprette hybrider

Når seed produsenter oppretter hybride frø, de bruker deling teknikker for å velge de beste egenskapene til en variasjon, og deretter kombinere det med en annen variant som har en mangel i denne karakteristisk, men en fordel i et annet område. Når oppretter hybrider resultere i det som kalles en ren belastning, frøene er høstet, pakket og solgt til bønder og gartnere.

Betydning

Spørsmålet om hybride frø bærer med seg noen uenighet. Grupper som eschew masse bruk av hybride frø påpeke at frøene krever mer gjødsel og planter kan ikke være så sykdom som naturlig varianter. Dem som fremmer hybrider tilstand at avkastningen er høyere med hybrider og avlinger er mer pålitelig plantene får nok mat og vann. Hybride planter har ikke evnen til å tilpasse seg endringer i miljøet fordi frøene kan være helt eller genetisk ustabil, redusere biologisk mangfold.

Betraktninger

Kostnaden å produsere hybride frø legger kostnadene for landbruk eller hagebruk siden planter dyrket fra hybride frø ikke produserer pålitelig fremtidige avlinger. Dette oversettes til økte kostnader for både forbrukere og jordbrukere. I utviklingsland være denne kostnaden uoverkommelige, spesielt etter en dårlig eller mislykket avling fra året eller voksende sesongen. Når planter fra hybride frø pollinering andre varianter av en plantearter, blir også resulterende frøene undependable produsenter for påfølgende avlinger.

Advarsel

Ofte hybride frø opprettet for masse planting inneholder giftige belegg for å retard soppinfeksjoner. Noen av frø er innkapslet i insektmidler. Hjem gartnere bruker disse frø uten beskyttelse kan ingest belegg gjennom fysisk kontakt eller av inhalering av støv. Bivirkninger av soppmidler kan være alvorlig. I motsetning til naturlige frø, behandlet frø kan ikke brukes som dyrefôr og beholdere brukes til å behandle frø eller pakke dem kan ikke brukes til å lagre eller konsumere mat.