Potting jord for syre-elskende planter

September 22

Potting jord for syre-elskende planter

Innendørs planter tjene som slaver til jord vi gir dem. I motsetning til utendørs planter, deres jord ikke få næringsstoffer fra fallende løv eller endre pH når en evergreen kaster pinner. Bland surt potting jord for innendørs planter uten mye bråk. Endring hage jord, som tar gjentatte søknader endre og opprettholde en ny pH-verdi, er vanskeligere.

De fleste planter vokse i nøytral jord, men noen gjør bare godt i syre eller alkalisk jord. Asalea, gardenias, kameliaer og edderkopp planter elske syre jord. Skjemme bort ved testing jord regelmessig og holde pH lavere enn 6.5.

Instruksjoner

Bland Potting jord

•Fyll seks deler leirjord eller god kvalitet matjord i en 5-gallon bøtte. Bruk kopper, melkeflasker eller bøtter for å måle deler. Grave jord fra toppen 3 inches av hagen din der planter vokse godt. Skjær toppene fra noen klumper av gress og klippes opp røttene å blande i jorden. Kjøp leirjord fra en hage senter.

•Legg tre deler grov, skarpe sand av typen som brukes til å lage betong. Kjøpe det fra en byggmester forsyning hus, spre den i et lag og vann det godt for å fjerne urenheter eller vaske det i en stor bøtte og erstatte vannet flere ganger. Erstatte vermikulitt for sand hvis sand er vanskelig å få.

•Mix ett og et halvt deler organisk rolle med sparkel å holde på fuktigheten mellom Pottejorden. Bruke kompost eller humus fra din egen hage eller en hage senter. Kompost bør være godt råtnet hvis det er fra din egen hage.

•Legg ett og et halvt deler av en god kvalitet sphagnum torv moss. Bryte mosen i fragmenter hvis du kjøper den i murstein, men pakke den ned for å måle riktig. Bruke friske torv, som er grønn, buskete og smidig; gamle torv er blek, tørt og sprøtt.

•Legg halvparten del bonemeal å lage en grunnleggende potting jord blanding. Kjøpe det til en hage senter i en boks.

Endring for syre

•Amend grunnleggende potting jord for syre-elskende planter ved å eliminere bonemeal og blande i en fjerdedel del aluminet sulfate, tilgjengelig fra din hage senter.

•Test jord regelmessig med en kit fra en hage senter. Lavere en pH høyere enn 6.5 ved sprinkling aluminet sulfate til overflaten er hvit. Fungere det like under overflaten med en kjøkken-gaffel.

•Legg humus eller kompost til jord når endring pH å fornye organisk materiale og gjenopprette næringsstoffer.

•Amend potting jord ved å legge kaffegrut som en mulch rundt anlegget. Et én-tommers lag vil opprettholde Surhet, så blåbær vil trives.

Tips og advarsler

  • Vanning leaches jord, så teste regelmessig for å opprettholde en surt pH balanse.