Potting jord for en African Violet, som kan brukes for andre planter?

August 20

Potting jord er forskjellig fra Haven jord i at det er generelt svært lett og luftig. Konsistens er vanligvis oppnås ved å legge nonsoil endringer. Det samme gjelder African violet potting jord, unntatt i større grad siden afrikanske fioler trenger utmerkede drenering å overleve i det hele tatt.

Vanlige African Violet blanding tilsetningsstoffer

Perlite er en pelletized form av vulkansk glass og er en ekstremt lett stoff som ikke absorberer vann. Vermikulitt er glimmer, oppvarmet til dukker, og er også en ekstremt lett medium som beholder vann og næringsstoffer godt. Disse to legges til African violet blandingen til å holde jorda veldig, veldig lett. Torv eller sphagnum mosen er en additiv og er priset for surhetsgrad legger til mediet. Noen blander inneholder humus, som er en organisk rik, lette stoff og en velsignelse for planter. Til tross for navnet er jord sjelden, om noensinne, lagt til African violet potting jord.

Voksende andre planter

Mest potteplanter trenger en lett potting jord blanding å gjøre opp for det faktum at de ikke er i bakken, der de omkringliggende jord ville normalt selv ut jordfuktighet raskt og holde den fra å bli våt. Unntak fra denne regelen er få, inkludert kaktus og sedums. Frø og transplantasjoner gjøre godt i en lys jord blanding, og African violet potting jord kan være perfekt for dem.

Forsiktig

African violet potting jord kan også inneholde gjødsel. Les pakken nøye for å finne ut hva andre tilsetningsstoffer kan være i det før du bruker den på en plante som ikke trenger den slags befruktning. Lys Surhet i African violet potting jord er fint for de fleste planter, men alkaliske eller høy pH-elskende planter kan lide i surt jordsmonn. I disse tilfellene jord kan ofte bli brakt til mer nøytral pH ved å legge til kompost og ekstra organisk materiale vil sikkert hjelpe de fleste noen andre plante trives.

Betraktninger

African violet potting jord er vanligvis ikke brukes for andre planter på grunn av dens kostnad. Afrikanske fioler trenger stor forsiktighet i jord de, og dermed høykvalitets tilsetningsstoffer brukes ofte, eller noen ganger produktet er bare merket fordi det er markedsført mot en målgruppe. Mens det er vanligvis fin å bruke African violet potting jord for andre planter, fungere andre fine potting jord like bra med mye mindre kostnader.