Potting jord for Azalea borekaks

September 19

Potting jord for Azalea borekaks

Asalea (Rhododendron spp.) er blomstrende busker som kommer i en rekke størrelser og blomst farger. Evergreen eller løvfellende plantene trives i fuktige, fruktbare jord og områder i delvis skygge. Hver vår blomstrer om våren og sommeren avhengig av variasjon. Det er lett å overføre alle varianter av asalea med stiklinger. Bruke riktig medium for heie hjelper med vellykkede overføring.

Potting jord

Som brukes for å starte nye borekaks omtales også som heie medium. Anbefalte rooting mediet for azalea borekaks, ifølge Azalea Society of America, er en blanding som inneholder like deler av perlitt og torv. Andre materialer potting jord for borekaks inkluderer fin furu bark, sand og vermikulitt.

Evergreen asalea

Borekaks fra evergreen asalea hentes fra semi løvtre stammer. Dette er år vekst som er fortsatt smidig ennå viser tegn til fasthet. Semi løvtre stammer er ikke så smidig som gummi, men de er også ikke stiv nok å bryte som en matchstick når bøyd. Riktig tid å ta semi løvtre borekaks er alt etter juni. De fleste av eviggrønne azalea borekaks roten lett under optimale forhold.

Løvfellende asalea

Løvfellende azalea varianter er vanskeligere å overføre med stiklinger som root produksjon og ny vekst er ofte langsom og kjedelig. Om prosessen for heie stiklinger av evergreen og løvfellende asalea er lignende, er tidspunktet for å ta borekaks. Løvfellende asalea, overføres med Gran borekaks tatt fra årets vekst fortsatt grønne og myke. Den anbefalte tiden å ta Gran borekaks er i slutten av mai.

Planting prosedyre

Klipp 2 - 5 tommers lange deler av stammer fra friske planter. Bruke skarp saks og mål fra stammen tips. Fjerner alle bladene av den nedre halvdelen av borekaks og la bare to til tre bladene på toppen. Dypp basis av hver skjæring i et rooting hormon og plante umiddelbart i rooting medium eller potting jord i en liten kjele. Vann borekaks og sted hele potten i en stor plastpose og nær toppen. Sett i et varmt lys av direkte sol. Vann borekaks hver tre-fire dager. Bruk bare nok vann for å holde medium fuktig, men ikke våt. Det tar vanligvis mellom fire og åtte uker for borekaks til roten.