Potet følgesvenn Planting

September 23

Potet følgesvenn Planting

Snowflake er en kunstform som har vært praktisert i tusenvis av år av gartnere over hele verden. Blomster, frukt, urter, grønnsaker og selv korn, er mer energisk eller bedre i stand til å avverge insekter eller sykdom når visse avlinger de liker dyrkes i nærheten av dem. Poteter, som andre avlinger, har visse planter de liker og visse planter de ikke liker. De beste resultatene, unngå planting avlinger de ikke liker ved dem, fordi dette vil ofte føre til dårlig eller forkrøplet vekst.

Grønnsaker

Bønner, mais, kål, aubergine og kål er ideelle følgesvenner for poteter. Bønner og poteter er gjensidig fordelaktig til hverandre. Bønner beskytte poteter fra Colorado potet biller og poteter beskytte bean fra meksikansk bean beetle. Aubergine er en ideell felle beskjære for Colorado potet biller. Plante noen av disse mellom radene poteter eller omslutter hele avlingen med en ytre kant av aubergine. Når de blir infisert, fjerne biller for hånd, trekke hele anlegget og ødelegge det eller bruke en spray laget for å drepe Colorado potet biller.

Urter og korn

Pepperrot plantet mellom radene poteter eller på de fire hjørnene av potet oppdateringen vil beskytte poteter fra både potet feilen, og blister beetle. Hamp, beskjære som produserer fiber, beskytter mot sent blight, men sikre kan du lovlig vokse denne beskjære i området, siden det er i Cannabis familien. Døde brennesle vokser i nærheten av poteter, like plante dem der rug vokste forrige sesong synes å beskjære produsere og bedre resultater. Lin forbedrer vekst og smaken av poteter. Det finnes to typer Lin: en er vokst for fiber og frø; den andre er en dekorativ blomstrende lin. Begge er i samme familie og begge anleggene fungerer.

Blomster

Marigold, søtvier ugress og nasturtium ikke bare lyse opp grønnsakshage, men er gode følgesvenner for poteter. Poteter er medlemmer av søtvier familien. Søtvier Luke produserer hvite blomster og små svarte bær. Dette anlegget er giftig og dermed når poteter feil spiser bladverket, de dør. Marigold blomster kommer i en rekke farger, inkludert gul, oransje, rød, hvit og bi-farge. Franske marigolds er de beste valgene fordi sine røtter utstråler et stoff som hindrer nematoder; men alle utvalg vil arbeide. Nasturtiums ikke bare produsere spiselige blomster, men synes å ha nytte poteter når dyrket nær dem.

Planter å unngå

Unngå plante poteter nær gresskar, squash, bringebær, tomat, agurk, solsikke, orach og apple. Tilstedeværelsen av gresskar, bringebær, solsikke, squash, agurk og tomat vil stunt vekst poteter. Noen av disse planter vil redusere motstand av poteter til sykdom på planter. Alltid separat planter som avlinger ikke liker flere fot. Prøv å finne en avling plante mellom to avlinger som gagner både avlinger på noen måte.