Polka Dot anlegget forplantning

July 23

Polka dot anlegget (Hypoestes phyllostachya) er verdsatt for sine interessante blader merket med splotches og flekker i lyse nyanser av grønt, rosa, hvit og rød. Derfor anlegget er også fregne ansiktet eller meslinger anlegget. Polka dot anlegget er passende for plante i varme klima av US Department of Agriculture hardførhet 10 til 15; anlegget er oftest vokst som et hus-anlegg. Selv om det kan overføres ved å plante frø, er formering med stiklinger stammen den enkleste og mest pålitelige metoden.

Forberedelse

Polka dot anlegget borekaks rot i en container fylt med en godt drenert potting blanding. Selv om en hjemmelaget blanding bestående av like deler torv moss og perlite er hensiktsmessig, fungerer en kvalitet kommersielt potting blanding like godt. Fukt potting blanding lett, som blandingen skal være fuktig, men ikke våt. Du tåke blandingen med en sprayflaske, eller gjennombløtes det og deretter la den renne over natten. En gryte med drenering hull er avgjørende for å spre noen plante, som borekaks lett råtne i dårlig drenert jord.

Tar stiklinger

For best resultat, velger du en sunn stamme fra en polka dot plante som vokser aktivt. Borekaks fra skrantende eller usunn planter er ikke sannsynlig å root; imidlertid hvis din plante vises døende, kan du starte en ny anlegg fra sunneste stammen. Skjær en lengde på stammen måling 1 3 inches lang, med minst to eller tre blader, og deretter trekke en eller to av bladene fra nederst halvdelen av stilken. Selv om det ikke nødvendig å heie hormon, øker dyppe bunnen 1 tomme av stammen i heie pulver sjansen at stammen tar rot.

Planting stiklinger

For å plante en polka dot stilk kutte, sett bare slutten av stammen i fuktig potting jord. Kontroller at minst én av leaf noder - stedet hvor du trakk bladet fra stammen, er i potting mix. Dette er avgjørende fordi røtter utvikler av nodene. Fast potting mix lett rundt stammen. Hvis du vil lage en miniatyr drivhus, skyv beholderen i en gjennomsiktig plastpose, og Lukk øverst på vesken med en strikk.

Omsorg for stiklinger

Stem borekaks nytte fuktige miljøet i plastposen. Selv om borekaks trenger sollys, unngå solfylte vinduskarmene, som kan være varmt nok til å brenne borekaks. En noen ganger feil inni posen er vanligvis nok til å holde miljøet fuktig, men hvis drypper kondens bygge opp inni posen, dytte noen hull i plasten eller åpne toppen av posen. Borekaks rot vanligvis i ca to uker, avhengig av temperaturen.

Plant Care

Polka dot stilk borekaks fortsette å nytte varme, fuktige miljøet i plastposen til sunn nye vekst er klart, som indikerer at borekaks er forankret. Åpne toppen av posen for et par dager så anlegget har tid å acclimate til den kjøligere luften på den tiden. Fjern posen, og deretter flytte anlegget til lysere lys. Fortsette å holde jorda lett fuktig.