Podet fruktbærende trær

October 17

Podet fruktbærende trær

Vokser frukttrær fra frø er en treg og upålitelig prosess. Ekspert gartnere raskere frukt treet vokser ved pode, eller å ta kvister fra etablerte og pålitelig arter og skjøting dem til et annet tre. Podet fruktbærende trær tar mindre plass hvis laget med mindre base trær, samt gi konsekvent gode resultater produsere frukt som er tro mot sitt utvalg.

Epler

Epletrær som er kjøpt fra kommersielle bøndene er alle podet for å produsere konsistente resultater. Ved dverg epletrær, er en vanlig størrelse treet kvist podet på mindre base eller rootstock, spare plass i små hager og terrasse beholder plantasjeeiere. Variasjonen av frukt fra disse trærne vil være i samsvar med typen kvist som er podet på rootstock. Spise eller matlaging podet varianter inkluderer: Stark tidligste og Viking gjennomsiktig for sommeren høsting, Gala og Mollies Delicious for tidlig i høst plukking og Jonagold og McIntosh for sen høst. Kjøpe minst to forskjellige varianter av epletrær best resultat siden deling fordeler både trær. Alternativt kan du be din lokale universitetet forlengelse offiser for råd på vellykket podet fruktbærende tre typer for din type jord og området.

Avokado

Økende avocado trær fra frø er en pedagogisk vitenskapsprosjekt for barn, men hvis du vil høste frukter, kjøpe en podet treet, siden de vokst fra frø sjelden gi avokado. De beste resultatene, kan du kjøpe din podet avokado fra en anerkjente barnehager. Husk å sjekke at disse plantene er egnet for USDA sone. De vokst utenfor varmere stater som California eller USDA soner 10 til 11, fortsatt gi elegante landskapsarbeid funksjoner, selv om du ikke kan plukke frukt fra dem. Anlegget avokado fra mars til juni på steder med full sol, mulch godt og beskytte mot tøffe værforhold. Velg varianter som: Littlecado dverger for beholder hager, Stewart, en lettstelt, frost-tolerant variasjon fra Nord Mexico og Fuerte, sykdom-motstandsdyktig californiske ulike tåle noen grad av frost.

Fruktbærende trær med flere Grafts

Trær med flere grafts av forskjellige varianter av samme frukt er ikke bare nyheter. Så mange som fem typer epler kan bli podet på en enkelt rootstock å gi gartnere har liten målestokk med et utvalg av frukt. Når en type frukt er podet på en helt annen slags rootstock, får nye treet skapt av pode fordelene med en overlegen sykdomsresistens eller evne til å tåle tørke eller dårlig jordsmonn. Eksempler er søt sitrus kvister podet på bitter appelsin grunnstammer for forbedret motstand mot sykdom.

Pode din egen fruktbærende trær

Det er mulig å lære pode din egen fruktbærende trær. Du kan lage en tilpasset podet tre som bærer din favoritt varianter av frukt med litt tålmodighet, eksperimentering og noen undersøkelser. Det er en langsom prosess, men gir gartnere en tilfredsstillende hobby. Denne scion eller kvist, fra typen frukt ønskelig settes inn i en rift i den unge rootstock bagasjerommet. Skjæring av både kvister og bagasjerommet utføres med sterilt omkjøringsvei sakser, ikke ambolten sakser, som knuse grener i stedet for å klippe dem. Pode utføres mellom November og februar og trær modne i to til fire år med en 50 til 85 prosent sjanse for produserer frukt.