Plukke ganger for spinat

January 22

Plukke ganger for spinat

Spinat er en leafy grønnsaker fra rødbeter og Swiss chard familie. Det antas å være innfødt til gamle Iran. Spinat dyrking startet i Kina i det syvende århundre og Europa i løpet av 1000-tallet. I dag er Nederland og USA store spinat produsentene i verden. Vegetabilske er er lett å vokse i hjem og best plukket eller høstes ved høyre scenen.

Innhøstingen tid

Velg spinat blader så snart de er store nok til å bruke. En moden plante vil ligne en rosett med fem-seks stammer. Unge blader er bedre smaker enn hvis høstet svært sent. Hvis det er fremveksten av en seedstalk, kan du fjerne hele anlegget så tidlig som mulig. Spinat blader begynner å svekkes når blomster vises. Velg bare side bladene av yngre planter og la midten fortsette å vokse eller fjerne hele anlegget som en salat hode. Det er best å høste hele hvis utvidede varmt vær er ventet.

Jord

Spinat tilpasser seg godt drenert, lys eller tunge, fruktbar jord. Planter i tung, kjøligere og fuktig jord er mindre utsatt for bolter. Endre alle typer jord med organisk materiale som kompost eller 10-10-10 kommersielle gjødsel før planting. Jord krever ikke endring til en større dybde siden spinat planter er svært grunt forankret. Spinat foretrekker en jord pH varierer mellom 6.0 og 7.0. Legg kalk til veldig sur jord å forbedre pH-verdier.

Planting tid

SOW spinat tidlig våren så snart jorda kan bearbeides og fortsette plante i flere uker å gi utvidede innhøstingen til varmen av sommeren. For en tidlig vinter innhøsting, sår frø i løpet av sensommeren. Stratify frø i kjøleskapet i en til to uker før såing sommeren. I områder med svært kaldt vær kan forberede grunnen før jorden fryser frø skal sendes over frosne bakken sent på vinteren. Plantene spire deretter jord starter å tine våren.

Såing forslag

Plante frø i en dybde av ½ tomme og bruke 12 til 15 frø for hver foten av rad. La planter få 1-tommers høye før tynning 2 til 4 tommer. Hvis du foretrekker å høste hele anlegget i stedet for side bladverket, redusere avstanden. Anbefalte rad ligger ca 1 fot. Bruke halm mulching. Unngå surt mulch materialer som torv moss, bark eller sagmugg.