Plexiglass Acrylic vs Lexan

March 12

Plexiglass Acrylic vs Lexan

Plexiglass, en forkortelse akryl, og Lexan, en forkortelse polykarbonat, utføre i mye på samme måte: klare, glass-lignende egenskaper gjør dem ideelle for industri- og forbrukerprodukter produkter som race-bil frontruter, akvarier og ulike typer linser og maskinvare. Begge materialene brukes i sikkerhetsutstyr på grunn av sin styrke og motstand mot knuste. Hver har litt forskjellige fordeler og ulemper, skjønt, avhengig av hva du bruker dem for.

Styrke

Ifølge nettstedet Colorado plastprodukter både pleksiglass og Lexan er sterkere og lettere enn glass: akryl er rundt fire til åtte ganger sterkere, og polykarbonat er ca 200 ganger sterkere. Polykarbonat tendens til å bøye og klø men ikke bryte, og blir derfor brukt i industrielle applikasjoner - for eksempel det er brukt for skuddsikre glass. Akryl, derimot, er vanskeligere å klø, men er mer sannsynlig å knuse. Det er en mer forbruker-orienterte produkt; Det er enklere å finne i jernvareforretninger.

Gjennomsiktighet

Akryl overfører 92 prosent av lyset som passerer gjennom det, mens bare 89 prosent passerer polykarbonat, ifølge Hydrosight.com. Akryl gjør ikke gule over tid og polering kan gjenopprette sin klarhet etter behov. Derimot ultrafiolett lys forårsaker polykarbonat gult, og det pleier å være litt mindre klart.

Kutte

Akryl kan bli kuttet med samme som glass, håndverktøy eller elektroverktøy. Imidlertid kan polykarbonat kuttes bare med elektroverktøy. Når elektroverktøy brukes, anbefales med et karbid tips blad for begge materialene. Akryl blir fort kjedelig blader og heten fra bladet kan smelte plasten. Også chips akryl lettere enn polykarbonat mens skjæring. Samlet anses polykarbonat enklere å arbeide med.

Boring

Akryl krever spesielt utformet borekroner, mens standard Trebearbeiding biter fungerer med polykarbonat. Begge materialene har potensial til å varme opp og smelte hvis drill bit spinn for fort. For å minimere sprengning i akryl, med litt mindre og arbeider til er en større generelt fordelaktig for hull større enn en åttende tommers. En variabel hastighet drill hjelper også hindre sprekkdannelse.

Vedlikehold

Vindu rengjøringsmidler og standard husholdning rengjøringsmidler bør ikke brukes på akryl; heksan, en rengjøring løsemiddel laget av olje, kan imidlertid brukes til å fjerne fett og fettrester. Polykarbonat kan rengjøres med nesten alle renere og er mer motstandsdyktig mot hverdagens husholdningenes overgrep, inkludert for eksempel, vaskemidler, øl og frukt sirup. Unngå å bruke tynner, lakk eller alkohol til ren polykarbonat.