Plenen gresset som vokser i skyggefulle områder

April 14

Plenen gresset som vokser i skyggefulle områder

Økende plener i skyggen er en av de store utfordringene gartnere. Gress som vokser i skyggen pleier å være svak og tynn. Mangelen på sollys også gjør at gresset vokser i skyggen mer mottakelig for sykdommer og ugress. Den beste løsningen til voksende grass i skyggen er å velge varianter som er godt tilpasset til å vokse i lav-lyset områder. Plener i skyggen trenger mindre hyppige vanning og bør helst være mowed høyere enn gress vokser i solen.

Rød Fescue

Rød fescue (Festuca Red elefanter) er en mørk gress med veldig fine blad. Cool sesongen gresset er ideell for skyggefulle områder siden gresset har svært høy motstand mot skyggen og kalde temperaturer. Rød fescue er populært brukt i skyggelagt fjellområder som skianlegg, leirer og hytter. Gresset utfører bra uten tunge klipping, gjødsling og vanning. Rød fescue har en billig spiring og etablering og en gjennomsnittlig motstand mot slitasje og tørke. Om gresset vokser i varmere områder, trives det bare i områder med skygge.

Grov Bluegrass

Grov bluegrass (Poa trivialis) er en kul-sesongen gress som thrives i områder av kjølig og vått skyggen. Gresset har en gul-grønn farge og fine blad brettet og koniske for å opprette en boatlike tips. Undersiden av bladene er skinnende og de øverste områdene har en distinkt midrib. Grov bluegrass brukes vanligvis for de skyggelagte torv områdene i tåke belter. Gresset har en moderat vedlikehold nivå og høye krav til vann. Grov bluegrass har dårlig toleranse for varme, slitasje eller tørke. Gresset utfører i lave temperaturer.

Hard Fescue

Hard fescue (Festuca longifolia) er et lite vedlikehold, kul-sesongen gress med grå-grønn til mørk grønn, fine kniver. Gresset er vanligvis blandet med andre kule-sesongen gress for bruk i skyggefulle områder. Hard fescue har en utmerket toleranse for lave temperaturer, tørke og skygge. Gresset trives på dårlig, fruktbare jordbunnen og kan gå uten klipping. Hard fescue er ofte førstevalget for skibakker, median strimler og ubrukte parkområder som ikke er klippes regelmessig. Gresset moderat toleranse for slitasje og gjenoppretter dårlig fra alvorlige skader. Hard fescue er ikke tolerant av høye temperaturer.