Pleie og rengjøring av farget betonggulv

July 4

Pleie og rengjøring av farget betonggulv

Farget betonggulv kan gi varig skjønnhet til et rom, men huseiere kan være forvirret om den beste måten å opprettholde utseendet på betonggulv. Rensemetoder som fungerer på rene betong kan påvirke fargen, holdbarhet eller en utforming på farget konkret, så huseiere bør være forsiktig når rengjøring disse typer gulv.

Flekkfjerning

Betong er porøs, og flekker bør fjernes raskt slik at de ikke suge i og permanent flekken gulvet. Rengjøringsmidler kan også påvirke utseendet på beiset eller farget betong, så bruk det passende rengjøringsmiddel. For fettflekker, hell natron over området og tillate den å absorbere flekken, deretter bruke en renere ment for fett. Smuss, rust eller mold flekker kan fjernes med skrubbing, og damp rengjøring kan fjerne andre overflaten flekker.

Grunnleggende metoder for rensing

Betonggulv kan rengjøres ved mekanisk, kjemisk eller damp rengjøring. Mekanisk rengjøring innebærer en pensel og en slipende renere å skure overflaten av gulvet. Kjemiske rengjøringsmidler er formulert for betong, men bruker bare produkter som er vurdert for farget eller behandlet betong. Steam rengjøring kan drive bort flekker på overflaten av betong gulv som desinfisere betong, men etasjer bør alltid tørkes grundig etterpå.

Vanlige metoder for rensing

For rengjøring, må ikke betonggulv utdype metoder for rensing. Vann og en pensel er vanligvis tilstrekkelig å fjerne de fleste hverdagens skitt og flekker. Rengjøringsprodukter for daglig rengjøring av betonggulv inkluderer ammoniakk, eddik og flytende såpe. Lange håndtak pensel er best for å arbeide rengjøringsmidler i gulvet. Når rengjøring beiset betong, alltid starte med en mild såpe og vann. Hvis dette ikke er tilstrekkelig, deretter bruke såpe og ammoniakk.

Tetting betong gulv

Oppussing butikker selger klart tetting produkter for betong som kan gi en glatt overflate og ekstra holdbarhet til farget eller beiset betonggulv. Huseiere kan også forsegle farget betong ved hjelp av vanlig gulv voks. Når betong er ren og tørr, gjelder et selv strøk av gulv voks og la den suge i overnatting. Bruke gulv voks to eller tre ganger etter rengjøring, og deretter på nytt hvert halvår for å opprettholde.