Pleie av silke gardiner

July 4

Silke gardiner er de mest luksuriøse gardiner og de gir en elegant aspekt til rommet design. Silke vinduet behandlinger er lett skilles fra andre materialer med skarpe, økt utseende og refleksjon av lys. Men med skjønnhet kommer vedlikehold som silke gardiner krever spesiell omtanke.

Historie

Silkestoffer har eksistert i århundrer. Faktisk bruker bevis av silke dateres tilbake til 3000 F.Kr. Silke ble oppdaget i Kina, med kreditt for å gå til keiserinne Si Ling Chi, som hadde en silkworm kokong falle i hennes kopp te. Som hun fjernet kokongen, oppdaget hun som var laget av en vakker fiber. Kinesiske holdt hemmelig av hvordan silke ble laget i mange år før hemmeligheten var angivelig smuglet inn i India av en kinesisk prinsesse som giftet seg med en indisk prins. Silke er produsert over hele verden.

Washability

Før du forsøker å vaske silke gardiner, må du først teste det å sikre at den kan vaskes. Mens silke gardiner virkelig bedre med håndvask, er det flere ting som kan hindre deg fra håndvask dem. Noen silke kan krympe eller endre tekstur. Fôr knyttet til silke kan krympe eller sylinder. Silke gardiner med trim og andre pynt kanskje ikke vaskes. Før du forsøker å vaske silke gardiner, alltid teste et skjult avsnitt for å se hvordan den reagerer på vann. Hvis mulig, når du har silke gardiner laget, teste prøven stoffer slik at du kan velge silkestoffer som du vil kunne vaske.

Håndvask

Hvis du har fastslått at din silke gardiner kan vaskes, kan du levere vaske det i et badekar. Det er flere vaskemiddel alternativer for vask silke. Noen bruker kostbar silke vaskemidler, andre bruker lett shampoo. Å være redde, gjør Woolite en god pålitelig vaskemiddel for silke.

For å vaske gardiner, suge dem i varmt vann og vaskemiddel. Etter bløtlegging, skyll gardinene med kaldt vann. Gjøre en andre skylling ved fylle badekaret med kaldt vann og legge til en kopp med eddik og deretter suge gardiner i denne løsningen for å fjerne alle såpe rester som kan forstyrre glans av stoffet. Skyll gardinene igjen i rent vann.

Tørking

Silke gardiner skal legges flat til tørk og aldri vridde ut. For å fjerne overflødig vann, roll gardinene i håndklær før du legger den flatt på rene håndklær. Slå gardinene for å sikre de tørker jevnt.

Rynker

Hånd-vasket silke vil rynke litt. For å fjerne rynker, jern dem på innsiden mens gardinene er fuktig. De bør være på en lav varme innstilling. Ikke prøv å steam silke gardiner fordi du kan forårsake krymping og vannmerker.

Vaskeri

Hvis håndvask ikke er mulig, vil Klesrens holde din silkestoffer i god stand. Shoppe rundt for å finne en tørr renere som rengjøring silke tekstiler og har ham eller henne evaluere gardinene fortelle deg hvis det kan rengjøres. Det er ikke nødvendig å betale for en rengjøring jobb som vil være ineffektivt.

Beskyttelse fra solen

I tillegg til rengjøring din silke gardiner, må du også beskytte dem mot elementene. Mest spesielt, må du beskytte silke gardiner fra overdreven solen. Silke gardiner vil visne og blir misfarget i solen og de kan selv råtne fra langvarig eksponering. For å forhindre dette, silke gardiner bør være stilt, eller bør du henge en stupbratte gardiner bak silke gardinene for å beskytte seg fra solen. Det kan også være lurt å bruke silke gardiner strengt for sideplater for å holde dem borte fra direkte sollys.