Plasseringen av en kanalen røykvarsler

November 21

Røykvarslere i oppvarming, ventilasjon og air condition kanaler installeres for å gi ekstra sikkerhet mot brann og røyk gjennom rørledningene til andre deler av en bygning. Rør røyk oppdagingssystemer kan regulert og konfigurert til å ikke bare lyd alarmer, men også automatisk lukke dempere og slått av fans i alle soner der røyk er oppdaget å stoppe spredningen av røyk og ild gjennom ledningskanalene.

Generelle plasseringen regler

Generelt, installeres kanal røykvarslere i supply luftkanaler etter fersk luftinntakene, filtre, klima condition utstyr og luft blåsere. Til gjengjeld luftkanaler, røykvarslere installeres vanligvis etter rom luftinntakene og før siste filtre og eksos fans. Røykvarslere installeres i den øvre halvdelen av horisontale kanaler. De bør installeres 6 til 10 rør tverrsnitt fra Bend eller åpninger. Det betyr at hvis du har en 6 x 12-tommers rør, du installerer din detektorer 6 til 10 fot nedstrøms fra en sving eller åpning.

Plasseringen standarder

National Fire Protection Association utgir detaljert standarder for plasseringen av in-kanal røykvarslere, mens detektorer selv oppfylle Underwriters Laboratories standarder. Røykvarslere er nødvendig i rørledningene av luft systemer har større kapasitet enn 2000 kubikkfot per minutt. Detektorer må kontrolleres, testet og rengjøres ved installeringen og årlig etterpå. Testing innebærer presenterer røyk i detektoren og kontrollere at enheten reagerer riktig. Vedlikehold innebærer å sjekke luften prøvetaking viker for å sikre de ikke er tette eller skitne og rengjøring detektoren med vakuum eller pensel.

Én komponent

In-kanal røykvarslere er en del av et komplett brann og røyk detection system. De er ikke erstatning for bygningens vanlige åpent område røykvarslere, varme detektorer og fire detektorer. I kanal røykdetektorer vanligvis vente på 15 sekunder før du sender en alarm. Dette bidrar til å redusere risikoen for falske alarmer.

Grunnkonfigurasjon

I kanal røykdetektorer falle inn i to generelle typer med to forskjellige konfigurasjoner for hver type. Fotoelektriske detektorer reagerer på tilstedeværelse av røyk som tilslører en lysstråle, utløser en alarm. Ionisering detektorer ansette en radioaktiv emitter som ioniserer røykpartikler ved å formidle en negativ elektrisk ladning dem. Ionisert røyk partiklene er tiltrukket av en positivt ladet plate, utløser en alarm. Disse detektorer komme som spot detektorer ligner på enhetene du ser installert i tak i motellrom. En annen konfigurasjon bruker en prøvetaking tube at prosjekter i luften stream for å overvåke luften for røyk.