Planting teknikker for Red poteter

March 30

Planting teknikker for Red poteter

Mer enn 100 varianter av poteter, inkludert red poteter, produseres kommersielt og privat over hele verden. Norland, Pontiac og Viking er alle typer red poteter er dyrket i hager i Unitd USA. Hver rekke justerer godt til ulike vekstforhold, og når høyre planting teknikker brukes, produsere en overflod avling av poteter.

Timing

Norland er en tidlig-sesongen røde potet vanligvis startet våren, når jorden er tørr og gjennomførbar. Selv om en rød potet plante tåler lett frost, er frø utsatt for forfall plantet i kalde, fuktige jorden. Derfor er det vanligvis best å vente til de siste frost passerer før sowing frø. Red Pontiac og Viking er begge startelleveren kultivarer. Du kan starte dem i mars og April eller vente så lenge juli. De senere plante du startelleveren red poteter, spesielt hvis du bor i nordlige tilstand med en kort vekstsesong, jo bedre sjanse jord blir varm nok til å oppmuntre sunn plantevekst. Tuber formasjon oppstår vanligvis når jorden temperaturen er 60 til 70 grader Fahrenheit.

Såing

Velge et "sertifisert frø" røde potet utvalg i stedet for en potet kjøpt fra en gårdbruker marked eller matbutikk. Sertifisert frø poteter er produsert spesifikt for produksjon og vanligvis er sykdom-motstandsdyktig, som gir størst sjanse for suksess. Kuttet frø poteter i 2-oz. seksjoner, har sikre hver brikke minst ett øye, den lille divot på hudoverflaten der det til slutt spirer. Plante frø delene umiddelbart etter å kutte for å hindre at de tørker ut.

Planting

Gravingen 4-tommers å plante røde potet frø deler. Kontroller om 12 tommene mellom hver plante og 36 inches mellom rader å unngå overbefolkning. Dekker hver del med 3 inches av jord og fukte med vann. Dekke radene i plast til planter spire, og fjerne den. Plast bidrar til å holde jord temperaturer varm å anspore spiring.

Hilling

Rød potet planter krever en plante teknikk som kalles hilling, som også brukes til å overføre andre potet varianter. Hilling utgangspunktet innebærer å legge mer jord til hver plante som vokser, gradvis fylle ut grøften. Hill planter når de spire ca 5 inches og atter når de når ca 10 inches over overflaten. Hilling holder underjordiske knoller dekket som de vokser og utvikler. Hvis en tuber blir utsatt, er det utsatt for sykdom og skadedyr angrep.