Planting peoner - butikken til høsten?

November 9

Planting peoner - butikken til høsten?

Gartnere i Asia, Europa og USA har i århundrer vært økende peoner for deres slående rosa, lilla, røde og hvite blomster. Den opprinnelige peon arten (Paeonia lactiflora) er sjelden funnet i barnehager og seedet kataloger, men American Peony Society viser mer enn 8000 benevnt sortar. Peony artene vokser best i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 4 til 8, men valgte urteaktige arter vokser i soner 9.

Peony typer

Mange kultivarer av den hage peon (P. lactiflora), en urteaktig flerårig, vokse fra 20 til 30 inches høy, gir blomstrer 3 til 5 inches bredt. Tre peoner, kultivarer av P. suffruticosa, er ikke trær, men heller løvfellende woody busker som vokser fra 3 til 6 fot høy, gir blomstrer opp til 12 inches bredt med enkle eller doble rader av petals. Itoh peoner er hybrid blandinger av hage og treet peoner. Hage peoner krever vanligvis en vinter chill på mer enn 400 timer på 40 F eller nedenfor for å komme ut av dormancy i våren, men kultivarer er tilgjengelige som krever bare 100 til 200 timer. Frø og knoller av alle arter er plantet i tidlig høst.

Frø grunnleggende

Peony arter er self-fertile. Hvis det er ingen andre peon arter i nærheten, frø vil vokse til planter som originalen, men hvis det er andre nærliggende peon arter, frøene kan gi hybrider. Hybrid peoner og peony kultivarer kan ikke gi frø. Hvis de gjør, er resultatet usannsynlig å være lik foreldrene anlegget. Blomstene gir frø på sensommeren.

Planting frø

Grunnen til at peon frø er plantet i høst er at de er dobbelt sovende. For å fullføre spirende, må de to chilling perioder med en varm spell. Frisk, moden frø plantet 1 tomme dypt i høsten vil produsere røtter våren og en stilk og forlater etter den andre vinteren. Tålmodighet er nødvendig for å plante peon frø; de kan ikke spire i to til tre år.

Overføring av Division

Overføres peoner ved å dele sine knoller, fjerne bladverket fra en klynge av knoller og trekk den forsiktig fra bakken. Vask tuberous røttene for å avsløre nodene, kalles vekst knopper eller "øyne." Bruk en skarp kniv til å dele klump i roten inndelingene som inneholder minst tre noder. Plante knoller av hage og Itoh peoner slik at knopper er ansiktet opp og 2 inches under bakken. Knoppene på tre ponnier ligger på rammen like over bakken.