Planting ordninger for sone 5

February 14

Planting ordninger for sone 5

Landskapsarkitektur er en viktig del av hjemmet design, og er ofte oversett når hjemme plan. Amerikanske avdeling av landbruk hardførhet sone 5 inneholder deler av Iowa, Indiana, New York og Oregon, og opplever vintertemperaturer så lavt som minus 20 grader Fahrenheit. Denne sonen har også en lang voksende sesongen og rikelig med sol i løpet av våren og sommeren. Treplanting ordninger variere, og kan justeres til personlige preferanser.

Balansert utseende

Et landskap med en balansert design har planter, busker, busker og blomster, som ligner på begge sider av hjemmet. Et samlingspunkt--en tiltalende treet eller busken – er vanligvis inkludert og fungerer som et anker for design. Ideell ankere for sone 5 inneholder apple (Malus domestica), pære (Pyrus) eller kirsebær (Prunus) treet, hortensia (Hydrangea macrophylla), Daphne (Thymelaeaceae) eller lilla (Syringa). Hver av disse valgene vil trives i sone 5, og gir visuell interesse for et landskap.

Asymmetrisk utseende

En asymmetrisk ser er mye mer fleksible enn den symmetriske stilen. Det er ideelt for gårdsplasser som ikke er symmetrisk eller gjeldende problemet flekker. Utseendet er uformell, gjør det litt mer personlig og moro for gartnere. Planter i denne design er satt i tilfeldig, og kan omfatte store eller middels busker, trær og blomster. Vanligvis er blomstrende busker ideell for fylle hull, mens blomster brukes til å legge til farge og en final touch. For å holde den fra å se slurvete, bør en fokuspunkt eller gjentatte farge vurderes. Asters, svart-eyed Susan (Rudbeckia hirta) og coreopsis er ideelle for full sol, mens sedum (Sedum ochroleucum), geranium og flox vil trives i delvis sol. Shadier flekker er ideelle for astilbe, blødende hjerte (Dicentra Spectabilis) og hostas.

Tradisjonelt utseende

Det er noen elementer som kreves for å fullføre et tradisjonelt landskap. De viktigste organiserer planter slik at den høyeste er tilbake, og korteste er i front. Planter brukes for grenser, og kan det eller kan være ikke et samlingspunkt. Busker, blomster og trær varierer sterkt for sone 5, men en godt planlagt hage inkluderer stykker som fungerer for alle årstider. Innlemme noen eviggrønne busker eller små trær; kristtorn (Ilex) er ideell og vil legge både skinnende grønne blader hele året, og noen fet røde bær under høst eller tidlig på vinteren. Vurder å legge til varianter som er estetisk tiltalende hver sesong.

Materialvalg

Softscaping er delen av landskapsarbeid med grønne som busker, trær, blomster, gress og Bunndekkende beplantning. Valget bør gjøres nøye gjennom sone 5, som verft vil ha varierende mengder soleksponering, vann og jord typer. Det er viktig å ta disse faktorene i betraktning før planting noe. Trær vil tjene som dominerende funksjoner i en hage, og er nødvendig slik å velge noe som er visuelt tiltalende og egnet for plass. Hvis liten opprydding, for eksempel er det noen trær som vil gjøre det bedre enn andre.

Hardscaping inneholder alt annet; murstein, steiner eller utleggere for gangveier, oppkjørselen materialer og noe brukes for grenser hagen. Disse produktene er tilgjengelige i en rekke farger, former og størrelser og arbeid å trekke utseendet sammen.