Planting ganger for orientalsk valmuer

July 27

Planting ganger for orientalsk valmuer

Store, prangende og litt grov, orientalsk valmuer satt på en stor utstilling av blomster på forsommeren, forsvinner snart etter blomster visne og gå sovende for sommeren. Nye blader vises i September og gi noen velkommen grønne vinteren. For best resultat ta planting og transplanting ganger disse egenskapene.

Om orientalske valmuer

Botanisk kjent som Papaver orientale, moderne Oriental valmue har minst tre typer valmuer i sitt opphav: Papaver orientale var. bracteatum, P. orientale og P. pseudo-orientale, alle funnet i Iran, Tyrkia og Kaukasus. Orientalske valmuer har vært i dyrking siden tidlig på 1700-tallet, men de mer subtile fargene av laks, hvite og lilla har bare vært tilgjengelig siden 1900.

Opprinnelige flammen rød, men er fortsatt fargen vanligvis sett. Disse valmuer har lang taproots som gjør dem noe-motstandsdyktig mot tørke når etablert. Tenner, hårete blader og blomster kan omfatte 10 inches i diameter. De fleste varianter må vinteren chill å gjøre det bra, men noen stammer har blitt avlet for mildere områder. For å unngå floppy vekst, gi valmuer full sol og sandstrender, godt drenering jord uten ekstra næringsstoffer.

Planting ganger og teknikker

Orientalske valmuer dyrkes i containere kan plantes året siden de mister ingen røtter i transplantere. September, er akkurat som ny vekst begynner, et godt tidspunkt å dele klumper fordi skade røttene vil leges raskt i flush av vekst. I kalde vinteren områder, gir en lett mulch for å beskytte nye planter første vinteren.

Når du grave opp en klynge av orientalske valmuer, finner du en klynge av lange, smale røtter - taproots. Hver enkelt av disse vil ha noen blader øverst og vokse inn i en ny klynge. Grave et dypt hull for hver nye anlegget, løsne jord også. Legg noen pære måltid eller andre gjødsel uten nitrogen til bunnen av hullet for å hjelpe i sterk rot og blomst vekst uten å tvinge ut ekstra blader.

Forplantning

Du kan vokse valmuer fra frø, men de fleste av de nyere variantene er bare tilgjengelig som planter. Dele klumper er en måte å øke din lager. En raskere metode er å ta 1 - til 2-tommers biter av røttene høsten og plassere dem i sand potting blanding så toppen av brikkene peker opp, like under overflaten av jord. La dem til de spire nye blader transplantasjon utendørs.

Varianter

Oppdrettere har skapt mange varianter av orientalske valmuer--noen 3 til 4 fot høy, andre bare 18 inches. Kongelig bryllup har hvite blomster på 2 - 3 fot høye planter. Av Oranien er også 2 til 3 fot med oransje blomster, mens strålende har røde blomster på en lignende anlegg. Prinsesse Victoria Louise har laks-rosa blomster, og Pattys plomme er en falmet lilla.