Planting datoer for Crowder erter

August 12

Planting datoer for Crowder erter

Crowder erter er ofte referert til som cowpeas, sørlige erter og tårn. Crowder erten er blant de eldste avlingene kjent mann og er dyrket i alle bebodde geografiske steder. Anlegget er vokst for frø, grønne blader, pods og de friske og avskallede erter. Afrika, Brasil, Australia og USA er den store crowder ert produsenter i verden. Avlingen er plantet i en viss tid av året.

Planting datoer

Crowder erten er en varm-sesongen avling som vokser best når plantet mellom midten av mai til midten av juni, anbefaler Purdue samarbeidende forlengelse. Plant ikke cowpeas i mai i områder hvor soyabønner er en stor avling, siden dette gjør mai plantings utsatt for skade fra Bladbiller bønne. Anbefalte er plante i disse områdene juni eller juli. Spiring oppstår ved minimal temperaturer på 50 grader og optimalt på 65 grader.

Jord

Beskjære vokser best i godt drenert, sandholdig jord med en pH 6,0 eller høyere. Crowder ert er intolerante av overdreven jordfuktighet. Spiring og påfølgende plant vekst er hjulpet av anvendelsen av 25 lbs. av nitrogen per acre på planting tid. Crowder erter fastsette egne nitrogen i jord. Avlingen er mer tørke tolerant enn mange andre avlinger.

Beskrivelse

Plantene er hvor som helst mellom 2 til 3 fot høy og buskete til vinelike i vekst, avhengig av variasjon. 3 til 6 inches lang seedpods vokser over bladet axils og er synlige på planter. Hver pod inneholder 6 til 13 frø. Planter starten angi pods innen to måneder for planting og er klar til 40 dager senere i måneden. Svarte eller brune frø er flekkete verden formet.

Ernæring

Crowder erter har rike næringsinnhold med 23 prosent protein, 1,8 prosent fiber, 1,3 prosent fett, 67 prosent karbohydrater og 8 til 9 prosent vann. Belgfrukt brukes mest omfattende i Sørøst regioner i USA. Siden 1940 er crowder ert bruk langsomt redusert på grunn av økende popularitet for andre belgfrukter som kløver og soyabønner. Crowder erter er ikke bare brukes til konsum, men også for beite og høy.